Pampanuto
Pampanuto is een geelgroene druivensoort afkomstig uit en uitsluitend geteeld in de regio Puglia in Zuid-Italië. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van gemengde witte wijnen, met uitzondering van de Castel del Monte bianco DOC waar het kan worden gebruikt om een cepagewijn te maken. Pampanuto-wijnstokken produceren grote, wasachtige druiven die kunnen worden gebruikt in stille,...
Pampanuto is een geelgroene druivensoort afkomstig uit en uitsluitend geteeld in de regio Puglia in Zuid-Italië. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van gemengde witte wijnen, met uitzondering van de Castel del Monte bianco DOC waar het kan worden gebruikt om een cepagewijn te maken. Pampanuto-wijnstokken produceren grote, wasachtige druiven die kunnen worden gebruikt in stille, frizzante (licht mousserende) en spumante (mousserende) wijnen.
Hoe smaakt wijn van de Pampanuto druif?
Het ras produceert wijnen die over het algemeen licht zijn met een lage zuurgraad, wat verklaart waarom het vaker wordt gebruikt als wasverzachter voor zuurdere variëteiten zoals Trebbiano of Bombino Bianco.