Filteren

Wijn uit Oostenrijk online bestellen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 49

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 49

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Oostenrijk worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit, zuiverheid & karakter en hebben een geheel eigen smaak. Dit komt door de druivenrassen, het klimaat, de bodem en de grote diversiteit aan wijnlandschappen en liggingen. Oostenrijk wordt gezien als één van de beste wijnlanden ter wereld, de wijnen vallen dan ook regelmatig in de prijzen bij internationale wedstrijden. Het merendeel van de Oostenrijkse wijngaarden is bestemd voor de productie van witte wijn. De meest bekende is toch wel de Grüner Veltliner met zijn immer fruitige & frisse smaak, waarvan wij voor u een aantal zeer fraaie exemplaren in ons assortiment hebben geselecteerd. Ook de Riesling-wijnen uit Oostenrijk zijn zeer beroemd, waarbij vooral de rieslings uit de Wachau en het Kamptal (bekend om de late oogsten) van opvallend goede kwaliteit zijn. Voor deze –wat betere- rieslings is het advies: nog even enkele jaren laten liggen. De kwaliteit wordt gegarandeerd nog beter!

Wijnstreken

Er zijn 3 Oostenrijkse deelstaten die zijn gedefinieerd als een aparte regionale wijnstreek: Niederösterreich, Burgenland en Steiermark. Aan de westkant van Niederösterreich vinden we de wijnstreken Wachau, Kremstal en het Kamptal. Dit zijn zeer belangrijke gebieden voor witte wijnen, die door hun bijzondere terroir en koele klimaat een prachtige diepgang en spanning hebben. Het zuiden heeft ook eigen herkomstbenamingen: Thermenregion en Leithaberg. Daar worden, op de drempel van het Burgenland, mooie rode wijnen gemaakt. De deelstaat Niederösterreich bevindt zich op de noordelijke oever van de Donau, ten noorden, maar ook ten oosten en noordwesten van Wenen, dus als een soort grote halvemaan om de hoofdstad heen, tot aan de zuidkant van de stad toe.
Deze bijzondere streek, van de Donau tot aan de grens met Tsjechië in het noorden en die met Slowakije in het oosten, is het grootste wijngebied van Oostenrijk. Het heeft door zijn omvang en ligging altijd een beetje in de schaduw gestaan van de grote namen, beroemde streken als Wachau en Kamptal.

Etiket aanduidingen

De smaakaanduiding op de fles geeft aan hoe zoet de wijn is. De bijbehorende restsuiker gehaltes zijn als volgt:
Extra Trocken: tot 4 g
Trocken: tot 9 g
Halbtrocken: tot 12 g
Lieblich: tot 45 g
Süβ: meer dan 45 g restsuiker

De benaming Bergwein mag alleen gebruikt worden als de wijngaard een helling van minstens 25% heeft.
Bij de benaming Reserve moet de lagering minstens 12 maanden zijn voor rode wijn en 4 maanden voor witte wijn.

Druivenrassen

Druivenrassen gebruikt voor witte wijn: Grüner Veltliner, Riesling, Welschriesling, Weissburgunder, Chardonnay, Müller-Thurgau. Druivensoorten voor rode wijn: Blauer Zweigelt, Blaufränkisch, Blauer Burgunder, Blauer Wildbacher, Carbernet Sauvignon en Franc, St.Laurent, Blauer Portugieser.

Wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!