Negra mole
Negra Mole is een rode Portugese wijndruif die veel wordt gebruikt bij de productie van Madeira. Het is de meest aangeplante variëteit op de Madeira-eilanden en wordt beschouwd als de "werkpaarddruif" van de industrie. De druif produceert zeer hoge opbrengsten van zoete, lichtrode wijn, maar wordt ook vaak gefermenteerd zonder contact met de schil om witte wijn te produceren bij het maken van...
Negra Mole is een rode Portugese wijndruif die veel wordt gebruikt bij de productie van Madeira. Het is de meest aangeplante variëteit op de Madeira-eilanden en wordt beschouwd als de "werkpaarddruif" van de industrie. De druif produceert zeer hoge opbrengsten van zoete, lichtrode wijn, maar wordt ook vaak gefermenteerd zonder contact met de schil om witte wijn te produceren bij het maken van drogere variëteiten van Madeira.
Hoe smaakt wijn van de Negra Mole druif?
De Negra Mole produceert, zoals gewoonlijk, over het algemeen vrij lichte en zachte rode wijnen. Ze hebben een uitbundige geur en worden het beste jong gedronken. Op Madeira is het helemaal anders. Dan is het zoet met dik bruin sap en kan het voor onbepaalde tijd worden bewaard.