Filteren

Millemann

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Er is een nieuwe producent in de Bourgogne. Pierre Millemann is qua productie misschien een "rookie" in de Bourgogne, maar zijn roots, kennis en wijnen vertellen een ander verhaal... 

Geschiedenis van Millemann

Pierre Millemann groeide op tussen Anjou, waar zijn ouders woonden, en de Elzas, waar zijn grootouders woonden en waar hij al zijn vakanties doorbracht. Zijn vader en grootvader, beiden wijnliefhebbers en kenners, begonnen al snel hun passie over te dragen.
Pierre begon te studeren in Parijs. Tijdens zijn eerste stage ontmoette hij René Renou (President van het Institut National des Appellations d'Origine), die al snel zijn mentor werd. Gefascineerd door de ontwikkeling van de wijn, begreep Pierre al snel dat het terroir de sleutel was. Daarom ging hij een jaar in de wijngaarden en kelders werken. Eerst in Duitsland, daarna bij Château Carbonnieux (Pessac-Léognan, Bordeaux) en uiteindelijk bij Charles Heidsieck (Champagne). Hij ging terug naar de universiteit om zijn kennis te perfectioneren en behaalde een diploma oenologie in Champagne en vervolgens een nationaal diploma oenologie in Dijon. Daarna bleef hij ervaring opdoen door verschillende functies uit te oefenen in verschillende regio's in Frankrijk. Het was in de Jura, waar hij als keldermeester werkte, dat hij Stephanie ontmoette, destijds studente in de sommelier, die zijn vrouw werd. 

Dankzij hun ervaringen en de zeer positieve resultaten op de landgoederen waar ze samenwerkten, richtten Pierre en Stéphanie in 2003 hun eigen oenologische adviesstructuur op. In een voortdurende zoektocht naar nieuwe technieken voltooide Pierre zijn opleiding met een masterdiploma in oenologisch onderzoek in Dijon en begon hij toekomstige oenologen op te leiden aan de Universiteit van Bourgogne, als parttime leraar. De familie werkt inmiddels met de beste landgoederen in de Bourgogne, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en de Verenigde Staten. Sinds kort is hun dochter Charlotte toegetreden tot het familiebedrijf en is zij bij haar vader gaan trainen.

Productie van Millemann

Sinds 2017 is Pierre wijn gaan produceren. Hij debuteerde met zijn Corton Charlemagne Grand Cru die gelijk goed ontvangen werd in de wijnwereld. Door zijn kennis, expertise en finesse was het geen wonder dat zijn wijnen goed zouden uitpakken. Omdat het nog een redelijke nieuwe producent is, is er nog niet veel over zijn productie en vinificatie methodes te vinden. Wel weten we dat hij een aantal cuvee's produceert. Vandaag de dag maakt hij wijnen van de meest exclusieve wijngaardes in de Bourgogne. Denk aan Corton-Charlemagne, Chambertin, Bonnes-Mares en Corton-Renardes

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!