2022 Millemann Chambertin Grand Cru


De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2050 |
Beschikbaar per | 1 okt. 2024 |
Omschrijving
EN PRIMEUR - VERWACHT OKTOBER 2024 - Foto's nog niet beschikbaar
Pierre Millemann groeide op tussen Anjou, waar zijn ouders woonden, en de Elzas, waar zijn grootouders woonden en waar hij al zijn vakanties doorbracht. Zijn vader en grootvader, beiden wijnliefhebbers en kenners, begonnen al snel hun passie over te dragen. Pierre begon te studeren in Parijs. Tijdens zijn eerste stage ontmoette hij René Renou (President van het Institut National des Appellations d'Origine), die al snel zijn mentor werd. Gefascineerd door de ontwikkeling van de wijn, begreep Pierre al snel dat het terroir de sleutel was. Daarom ging hij een jaar in de wijngaarden en kelders werken. Eerst in Duitsland, daarna bij Château Carbonnieux (Pessac-Léognan, Bordeaux) en uiteindelijk bij Charles Heidsieck (Champagne). Hij ging terug naar de universiteit om zijn kennis te perfectioneren en behaalde een diploma oenologie in Champagne en vervolgens een nationaal diploma oenologie in Dijon. Daarna bleef hij ervaring opdoen door verschillende functies uit te oefenen in verschillende regio's in Frankrijk. Het was in de Jura, waar hij als keldermeester werkte, dat hij Stephanie ontmoette, destijds studente in de sommelier, die zijn vrouw werd.
Sinds 2017 is Pierre wijn gaan produceren. Hij debuteerde met zijn Corton Charlemagne Grand Cru die gelijk goed ontvangen werd in de wijnwereld. Door zijn kennis, expertise en finesse was het geen wonder dat zijn wijnen goed zouden uitpakken. Omdat het nog een redelijke nieuwe producent is, is er nog niet veel over zijn productie en vinificatie methodes te vinden. Wel weten we dat hij een aantal cuvee's produceert. Vandaag de dag maakt hij wijnen van de meest exclusieve wijngaardes in de Bourgogne. Denk aan Corton-Charlemagne, Chambertin, Bonnes-Mares en Corton-Renardes.
Pierre Millemann is pas sinds kort wijn gaan produceren dus de vroege vintages zijn lastig te vinden en zullen door verzamelaars erg gewild zijn. Chambertin is de naam van een Grand Cru wijngaard met een oppervlakte van 12,90 hectare in Gevrey-Chambertin in de Côte de Nuits. Deze plot ligt in het centrum van alle andere Grand Cru''s in de regio. Rondom Chambertin bevinden zich de Grand Cru's : Latricieres-Chambertin, Charmes-Chambertin, Mazoyeres-Chambertin, Griotte-Chambertin en Chambertin-Clos de Beze. Net zoals alle andere regio's in Bourgogne, mag hier alleen rode wijn gemaakt worden van Pinot Noir. Chambertin ligt op een hoogte tussen de 275 en 300 meter, beschermd door de Montagne de la Combe-Grisard. De grond bestaat voornamelijk uit kalksteen uit het Bajocien, maar in het zuidelijke deel en wanneer men de helling oploopt, treft men witte oöliet aan. In de rest van de wijngaard is de aarde bruiner, gemengd met klei en kiezelstenen. Chambertin behoort tot de beste wijngaarden van de Côte d'Or, één van een handvol met daarin Les Musigny, Clos-de-Bèze, La Romanée, La Tâche, La Romanée-Conti en (voor wit) Le Montrachet. Op het moment is Chambertin opgedeeld over 25 eigenaren allemaal hun eigen hoeveelheid wijnstokken.
WEETJE: Als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 1 okt. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Gevrey-Chambertin |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Millemann |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Strak, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Er is een nieuwe producent in de Bourgogne. Pierre Millemann is qua productie misschien een "rookie" in de Bourgogne, maar zijn roots, kennis en wijnen vertellen een ander verhaal...
Geschiedenis van Millemann
Pierre Millemann groeide op tussen Anjou, waar zijn ouders woonden, en de Elzas, waar zijn grootouders woonden en waar hij al zijn vakanties doorbracht. Zijn vader en grootvader, beiden wijnliefhebbers en kenners, begonnen al snel hun passie over te dragen.
Pierre begon te studeren in Parijs. Tijdens zijn eerste stage ontmoette hij René Renou (President van het Institut National des Appellations d'Origine), die al snel zijn mentor werd. Gefascineerd door de ontwikkeling van de wijn, begreep Pierre al snel dat het terroir de sleutel was. Daarom ging hij een jaar in de wijngaarden en kelders werken. Eerst in Duitsland, daarna bij Château Carbonnieux (Pessac-Léognan, Bordeaux) en uiteindelijk bij Charles Heidsieck (Champagne). Hij ging terug naar de universiteit om zijn kennis te perfectioneren en behaalde een diploma oenologie in Champagne en vervolgens een nationaal diploma oenologie in Dijon. Daarna bleef hij ervaring opdoen door verschillende functies uit te oefenen in verschillende regio's in Frankrijk. Het was in de Jura, waar hij als keldermeester werkte, dat hij Stephanie ontmoette, destijds studente in de sommelier, die zijn vrouw werd.
Dankzij hun ervaringen en de zeer positieve resultaten op de landgoederen waar ze samenwerkten, richtten Pierre en Stéphanie in 2003 hun eigen oenologische adviesstructuur op. In een voortdurende zoektocht naar nieuwe technieken voltooide Pierre zijn opleiding met een masterdiploma in oenologisch onderzoek in Dijon en begon hij toekomstige oenologen op te leiden aan de Universiteit van Bourgogne, als parttime leraar. De familie werkt inmiddels met de beste landgoederen in de Bourgogne, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en de Verenigde Staten. Sinds kort is hun dochter Charlotte toegetreden tot het familiebedrijf en is zij bij haar vader gaan trainen.
Productie van Millemann
Sinds 2017 is Pierre wijn gaan produceren. Hij debuteerde met zijn Corton Charlemagne Grand Cru die gelijk goed ontvangen werd in de wijnwereld. Door zijn kennis, expertise en finesse was het geen wonder dat zijn wijnen goed zouden uitpakken. Omdat het nog een redelijke nieuwe producent is, is er nog niet veel over zijn productie en vinificatie methodes te vinden. Wel weten we dat hij een aantal cuvee's produceert. Vandaag de dag maakt hij wijnen van de meest exclusieve wijngaardes in de Bourgogne. Denk aan Corton-Charlemagne, Chambertin, Bonnes-Mares en Corton-Renardes
Recensies




Weet u zeker dat u dit product wilt verwijderen uit de winkelwagen?
This item is a part of the approved quote. Removing it will remove all quote items from the cart.