Filteren

Le Crocine

Le Crocine is een domein in het wijngebied Bolgheri en werd opgericht door Niccolò Marzichi Lenzi. De familie Lenzi is een vooraanstaande familie uit Florence en de moeder van Niccolo is Ilaria Antinori, zus van Piero en Lodovico Antinori. Zijn vrouw Joy is verantwoordelijk voor het domein Le Crocine en haar tweelingzus Eva speelde in de James Bond film Casino Royale in 2006.

Bolgheri ligt in de gemeente Castagneto Carducci in de Marem- ma, aan de kust van Toscane. Vanaf de jaren 70 van de 20e eeuw werd Bolgheri kwalitatief op de kaart gezet door de productie van de beroemde Super Tuscans zoals Sassicaia, Tignanello en Ornellaia. Niccolò is opgegroeid op een boerderij in het midden van Toscane en wijn is een deel van zijn DNA. De herinneringen aan de wandelingen met zijn vader door de wijngaarden en het geluid van de vergistende Sangiovese inspireerden hem om zijn eigen wijn te maken. Na vele jaren reizen keerde hij terug naar zijn roots om zijn droom waar te maken, samen met zijn vrouw Joy Green. De intense, terroirgedreven wijnen van Le Cro-cine hebben in korte tijd een cultstatus bereikt. Le Crocine produceert 4 indrukwekkende rode cuvées, allemaal met een unieke persoonlijkheid en als basis de klassieke grote Bordeauxdruiven: cabernet (franc en/of sauvignon) en soms iets merlot - op-en-top Supertuscans dus maar enfin met de roots uit de Antinori familie is dat ook niet vreemd.

 

Le Crocine

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!