Kangun
De Kangun druif (ook wel Kangoun geschreven) is een inheems Armeense druivensoort. Al tientallen jaren wordt de Kangun (of Kangoun) gebruikt om brandy van te stoken. Een Armeense specialiteit. De laatste jaren gebruiken wijnmakers hem ook voor witte wijn, met soms verrassende resultaten. De druif levert bijzonder smaakvolle witte wijnen op en zien we vaak terug in een blend met o.a. Chardonnay...
De Kangun druif (ook wel Kangoun geschreven) is een inheems Armeense druivensoort. Al tientallen jaren wordt de Kangun (of Kangoun) gebruikt om brandy van te stoken. Een Armeense specialiteit. De laatste jaren gebruiken wijnmakers hem ook voor witte wijn, met soms verrassende resultaten. De druif levert bijzonder smaakvolle witte wijnen op en zien we vaak terug in een blend met o.a. Chardonnay of zelfs Viognier.
Hoe smaakt wijn van de Kangun druif?
Wijn van de Kangoun heeft een fruitige smaak, met herkenbare tonen van peer, appel en kruiden. Het is een aangename wegdrinker met een frisse tint en zachte afdronk.