Filteren

Jim Barry

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Jim Barry was de eerste die in Clare Valley serieus wijn begon te maken.  In 1947 studeert Jim als oenoloog af aan de Roseworthy Agricultural College en was daarmee de eerste gekwalificeerde wijnmaker in Clare Valley. Jim Barry heeft op dat moment een indrukwekkend CV, met onder andere 22 jaar werkervaring bij de coöperatie Clarevale en de oprichting van Taylor Wines voor de familie Taylor. Uiteindelijk besluit hij om zijn eigen wijnhuis te beginnen, wat inmiddels is uitgegroeid tot een echt familiebedrijf.

Zo staat op dit moment alweer de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf. Het wijnhuis Jim Barry Wines heeft 17 verschillende wijngaarden in Clare Valley en twee wijngaarden in Coonawarra. De totale oppervlakte van de wijngaarden in Clare Valley bedraagt wel 320 hectare! Elke wijngaard heeft zijn eigen bodemprofiel en microklimaat. De belangrijkste wijngaarden zijn: The Armagh, The Florita, The Lodge Hill en The Old Penola Cricket Ground. Van deze percelen worden zogeheten single vineyard wijnen gemaakt. De belangrijkste druivenrassen zijn shiraz, riesling en cabernet sauvignon. Daarnaast experimenteert Jim ook met het Griekse ras assyrtiko. De Armagh Shiraz is het vlaggenschip van het wijnhuis.

Jim Barry

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!