Filteren

Jean-Marc Burgaud

Het verhaal begint in 1989. Jean-Marc Burgaud huurt drie hectare wijnstokken en verkoopt alles wat hij produceert aan een onderhandelaar. Hij trouwt vervolgens met een plaatselijk meisje in Morgon wiens ouders wijnstokken in het gebied beheren. Het landgoed van Burgaud wordt geleidelijk groter naarmate hij tussen 1988 en 2002 de wijnstokken van zijn schoonfamilie overneemt en vervolgens die van zijn vader in 2006.

Tegenwoordig is zijn productie-output relatief aanzienlijk voor de regio. Burgaud heeft 19 hectare waarvan 13 behoren tot de appellatie Morgon (8 van deze hectaren zijn Côte du Py, 4 in Grand Cras en 1 in Charmes), 1 behoort tot de appellatie Régnié, 4,5 tot de appellatie Beaujolais-Villages en 0,5 tot de Appellatie Beaujolais blanc (deze wijnstokken zijn geplant op kleigronden). Jean-Marc Burgaud geeft zelf toe dat hij aan het begin van zijn carrière als wijnmaker conventionele, 'leerboek'-wijnen maakte: 'het kostte me 3 of 4 jaar om eindelijk te begrijpen wat het was om een ​​echte Morgon te maken'. Deze prachtige en historische wijnranken die Burgaud heeft geërfd in Morgon vormen het kloppend hart van het domein Burgaurd. Hoewel Burgaurd deze grond tientallen jaren zorgvuldig heeft bewerkt, staat hij nog steeds bladbehandeling toe als de wijnstokken dat hard nodig hebben. Natuurlijke gist wordt gebruikt in het vinificatieproces. Er wordt ook grote zorg besteed aan de rijping, waarbij elke barrique onder een streng selectieproces gaat voordat hij wordt gekozen. De wijnen van Burgaud behoren tot de beste voorbeelden uit de regio en zijn bijzonder geschikt om te rijpen.

Tot de ‘groten’ in Beaujolais behoort zeker Jean-Marc Burgaud. dit is een eigenzinnig wijnmaaktalent, die ook met een paar hectare bezig is op wat wel wordt gezien als het mooiste terroir in Morgon, de Côte du Py. Loepzuivere wijn, vrij van de vaak zo nadrukkelijk aanwezige zoetjes in Beaujolais. Pittig, rank, zuren met structuren, direct donker fruit en een prachtige, dorst veroorzakende droge afdronk.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!