Hongaarse wijnen online kopen? Natuurlijk bij grandcruwijnen.nl

2016 Vega Sicilia Oremus Aszú 3 Puttonyos
49,95 41,28
2020 Vega Sicilia Oremus Late Harvest
32,95 27,23
2021 Vega Sicilia Oremus Furmint Dry Mandolas
31,95 26,40
2017 Vega Sicilia Oremus Petracs
84,95 70,21
2017 Vega Sicilia Oremus Petracs
79,95 66,07
2013 Vega Sicilia Tokaj Oremus Aszú 5 Puttonyos
79,95 66,07
2009 Vega Sicilia Oremus Eszencia
495,00 409,09

Niet op voorraad

per pagina

Hongarije is een wijnland met een wijnbouw geschiedenis die zeker terug gaat tot de Romeinse tijd. In Hongarije wordt gemiddeld 3,5 miljoen hectoliter wijn per jaar geproduceerd en het land staat daarmee op een respectievelijk zevende plaats van wijn producerende landen in Europa. In Hongarije vindt u in totaal ongeveer 70.000 hectare aan wijnbouwgrond en er worden hier internationale druivenrassen verbouwd, maar daarnaast vindt u hier ook veel wijnsoorten van inheemse Hongaarse duivenrassen. Hongarije kent in totaal 22 wijngebieden en er worden in dit land zo’n 48 verschillende druivenrassen verbouwd. Kortom er worden veel diverse soorten rode, witte en mousserende wijnen geproduceerd. Het is dus zeker de moeite waard om eens een lekkere wijn uit dit land te proberen.

In Hongarije worden dus veel verschillende soorten wijnen geproduceerd. De grootste wijn producerende regio is de regio Kunság. In dit gebied dat gelegen is ten oosten van het Balatonmeer vindt u maar liefst 25.000 hectare aan wijnbouwgrond. In dit gebied heerst een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters en de bodem bestaat vaak uit zanderige grond. Het is daarom dat dat men al in de middeleeuwen begon met wijnstokken verbouwen, zodat deze stokken de zanderige grond vast konden houden. Kunság is een regio die hoofdzakelijk inheemse Hongaarse witte druivenrassen verbouwd. Zo verbouwd men hier bijvoorbeeld de Ezerió, een vroeg gerijpte droge wijn. Een veel kleiner wijn producerend gebied vindt u in het zuiden van het land. Dit gebied heet de Villány-Siklós. Hier worden veelal rode wijnen geproduceerd die tot de Hongaarse wijn top behoren. Zo worden er in het gebied Villány vooral veel blauwe druivenrassen verbouwd die gekenmerkt worden door hun uitstekende kwaliteit. Enkele voorbeelden van de blauwe druivenrassen waar het dan om gaat zijn de welbekende Pinot Noir, de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In het gebied Siklós worden daarentegen hoofdzakelijk witten druivenrassen verbouwd. Enkele van deze druivenrassen zijn de Chardonnay en de Rajnai Rizling. Bij Grandcruwijnen hebben we de fraaie wijnen van Vega Sicilia Oremus. Hoofdzakkelijke witte wijnen waarbij de dessert wijnen gemaakt van de Tokaj druif.

Hongaarse wijn kopen? Bekijk onze aanbod aan geweldige Hongaarse wijn ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!