Filteren

Henriot

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

 

champagne henriot château les aulnois in pierry

In 1640 vestigt de Henriot-familie zich in de Champagne streek met allereerst het maken van kleding  maar voegen al snel wijn toe aan hun gezinsactiviteiten. Na het verwerven van land om wijnstokken te planten, doet de familie kennis op over wijnbouw en worden ze experts in hun terroirs. De verhandeling "Hoe de wijnstok te cultiveren en wijn te maken in Champagne", gepubliceerd in 1718, toegeschreven aan kanunnik Godinot, was een inspiratiebron voor Apolline Henriot, oprichter van het Maison Henriot. In 1808 richt Apolline Henriot, jonge weduwe van Nicolas Henriot, Maison Henriot op. Eigenaar van een wijngaard in het hart van de Montagne de Reims, Apolline heeft een diepe liefde voor de Champagnestreek, de schoonheid van zijn wijnstokken en zijn landschappen. Zo ontstond haar verlangen « Om licht te werpen op haar land door middel van een champagne ». Vervolgens richtte ze het huis op en creëerde ze de eerste Henriot-cuvée, nu bekend als Henriot Brut Souverain.

nu al meer dan 200 jaar maakt Champagne Henriot reeds elegante en perfect gestileerde champagnes. Nooit is er concessie gedaan aan kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken.  Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden, de percelen zijn onder meer terug te vinden in Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil sur Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Het kenmerk van de wijnen van Henriot; alle cuvées hebben een groot deel chardonnay. De signatuur van het huis; verfijnd, elegant en zuiver. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!