Filteren

Haut-Medoc

Haut-Médoc is een subappellatie binnen de grotere appellatie Médoc op de linkeroever van Bordeaux. Gelegen tussen het estuarium van de Gironde die door de stad Bordeaux loopt en de Atlantische kust, is dit de thuishaven van veel beroemde wijnkastelen van Bordeaux. De zes befaamde gemeenten van Médoc zijn duidelijk afgebakend: Margaux, Moulis, Listrac, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe.

Wijngaarden die buiten deze grenzen liggen, worden als Haut-Médoc geklasseerd. Bijgevolg vinden we binnen dezelfde appellatie zowel kastelen met bekende Crus Bourgeois als kastelen met Crus Classés. De Haut-Médoc heeft drie gemeentelijke appellaties: Margaux, Listrac en Moulis. De wijngaarden hebben op verschillende plekken kalksteen in de grond. Listrac en Moulis kennen geen geclassificeerde Grand Cru's maar wel veel Cru Bourgeois. In Listrac heeft de Merlot een relatief groot aandeel in de wijn. In beide gemeenten worden uitstekende wijnen gemaakt met vaak een - door minder prestige - gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerder verwarrend is dat Haut-Médoc in het zuiden van de Médoc ligt en tot aan de stad Bordeaux reikt. De meest zuidelijke Crus Classés van Haut-Médoc zijn Château La Lagune en Château Cantemerle. In het noorden van het schiereiland Médoc, verder weg van Bordeaux, worden de wijngaarden gewoon geklasseerd als Médoc.

Margaux is de parel van de Haut-Médoc. Het herbergt de meeste geclassifeerde Grand Crus's van alle gemeenten in de Médoc. De Cabernet Sauvignon domineert. Maar ze zijn zachter en aromatischer en hebben meer finesse dan elders. Margaux wordt daarom ook wel de' Bourgogne van de Médoc' genoemd.

Wijnen van Haut-Médoc zijn betrouwbaar en solide. Ze zijn hoofdzakelijk gemaakt op basis van Cabernet Sauvignon, soms aangevuld met kleine hoeveelheden Cabernet Franc, Petit Verdot en Merlot. De wijnen zijn vrij rijk en gestructureerd met de typische Bordeaux toetsen van zwarte bessen, sigaren, eikenhout en pruimen.

Haut-Medoc

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!