Gropello Gentile di Mocasina
De Groppello di Mocasina-druif heeft een uitgebreide geschiedenis, voor het eerst erkend in de geschriften van Agostino Gallo in de 16e eeuw. Aanvankelijk werd het geteeld in de regio's Valtenesi en Valtellina in Lombardije, Italië. Door de eeuwen heen is deze druivensoort gekoesterd en verfijnd om wijnen van hoge kwaliteit op te leveren.De naam van de druif, 'Groppello', wordt verondersteld...
De Groppello di Mocasina-druif heeft een uitgebreide geschiedenis, voor het eerst erkend in de geschriften van Agostino Gallo in de 16e eeuw. Aanvankelijk werd het geteeld in de regio's Valtenesi en Valtellina in Lombardije, Italië. Door de eeuwen heen is deze druivensoort gekoesterd en verfijnd om wijnen van hoge kwaliteit op te leveren.
De naam van de druif, 'Groppello', wordt verondersteld te zijn afgeleid van 'gruppo', wat 'tros' betekent in het Italiaans, verwijzend naar de kenmerkende dicht opeengepakte trossen van de druif.
Hoe smaakt wijn van de Gropello Gentile di Mocasina druif?
De Groppello di Mocasina-druif staat bekend om het produceren van wijnen met een uitgesproken robijnrode kleur. De resulterende wijn heeft een matige zuurgraad en alcoholgehalte. In de mond onthult het een harmonieuze mix van smaken, meestal met tonen van rood fruit en subtiele hints van kruiden. Deze wijn wordt vaak gewaardeerd om zijn evenwicht, rijkdom en complexiteit.