Filteren

Giuseppe Mascarello

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Giuseppe Mascarello e Figlio geldt zeker als een van de beste producenten van Barolo. Het familiebedrijf dateert uit 1881 & naar Monforte d'Alba. Maurizio (Morissio) kocht de Castiglione Falletto Monprivato-wijngaard in 1904 en plantte deze met de Nebbiolo Michèt-kloon, voordat hij de wijnmakerij in 1919 naar Monchiero verhuisde. Zoon Giuseppe nam het bedrijf in 1923 over en verliet het andere familiebedrijf van bouwmaterialen om zich op wijn te concentreren. Zijn zoon Mauro is sinds 1967 bezig met het verfijnen van het landgoed, met name door de opbrengsten te verlagen, een sorteertafel in te voeren om perfecte trossen te garanderen, en door Monprivato vanaf 1970 op de markt te brengen als een enkele wijngaardwijn. Sinds 1996 krijgt hij gezelschap van zijn zoon Giuseppe , een wijntechnicus. Mauro's vrouw Maria Teresa beheert de boeken.

Terwijl het landgoed van 12 ha wordt gedomineerd door wijngaarden in de gemeente Castigilione Falletto, met name Monprivato op 6,20 ha, kocht Mauro in 1989 Santo Stefano, een enkele ijzerrijke wijngaard in het Perno-gehucht Monforte d'Alba. Alle wijnen worden traditioneel gemaakt met behulp van een combinatie van met epoxy bekleed cement en roestvrijstalen cuves, voordat ze worden gerijpt in grote Slavonische vaten; het vastleggen van de volledige expressie van de wijngaarden

Giuseppe Mascarello

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!