2017 Mascarello Giuseppe e Figlio Barolo Monprivato

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2050 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Een absolute CULT wijn uit Italië is de klassieke Barolo Monprivato van Guiseppe Mascarello. Niet eenvoudig te vinden. De vraag is groter dan het aanbod en dus stijgen de prijzen jaar in jaar uit. Om te drinken of als investering. Giuseppe Mascarello e Figlio geldt zeker als een van de beste producenten van Barolo. Het familiebedrijf dateert uit 1881 & naar Monforte d'Alba. Maurizio (Morissio) kocht de Castiglione Falletto Monprivato-wijngaard in 1904 en plantte deze met de Nebbiolo Michèt-kloon, voordat hij de wijnmakerij in 1919 naar Monchiero verhuisde. Zoon Giuseppe nam het bedrijf in 1923 over en verliet het andere familiebedrijf van bouwmaterialen om zich op wijn te concentreren. Zijn zoon Mauro is sinds 1967 bezig met het verfijnen van het landgoed, met name door de opbrengsten te verlagen, een sorteertafel in te voeren om perfecte trossen te garanderen, en door Monprivato vanaf 1970 op de markt te brengen als een enkele wijngaardwijn. Sinds 1996 krijgt hij gezelschap van zijn zoon Giuseppe , een wijntechnicus. Mauro's vrouw Maria Teresa beheert de boeken. De Nebbiolo wijngaard voor de icoon van Mascarello - de Barolo Monprivato, is gelegen in het Grandcru gebied Monprivato, in de gemeente Castiglione Falletto (CN). Er is geoogst is rond half oktober. De Nebbiolo druiven krijgen een traditionele gisting van ca. 20/26 dagen. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer 30 maanden in Slavonische eikenhouten vaten en de wijn wordt altijd pas na minimaal vier jaar na de oogst pas vrijgegeven.
De Giuseppe Mascarello Barolo Monprivato is een prachtige wijn die bruist van energie, diepte en elektriciteit. Dit is een van nature zeer complexe en complete wijn. De wijn heeft een mooie granaatrood met oranje reflecties. Deze Monprivato is fijn en sensueel met zachte bessentonen die overgaan in bloemen, gekonfijte sinaasappelschil, verse munt en bosgrond en roest. De tannines en structuur van de wijn zorgen een enorm uithoudingsvermogen. Alle flessen zijn genummerd.
De 2017 jaargang heeft 97/100 punten gekregen van Falstaff en
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Giuseppe Mascarello |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
98
Release Price
$200
Drink Date
2025 - 2050
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
21st Oct 2021
Source
October 2021 Week 3, The Wine Advocate
The Giuseppe Mascarello 2016 Barolo Monprivato is a beautiful wine that is teeming with energy, depth and electricity. This is a naturally very complex and complete wine, thanks to the extraordinary conditions of this epic growing season. The results are relatable and impactful, as fruit from 2016 shows power, grace and lots of clearly recognized varietal purity. This edition of Monprivato is fine and sensual with soft berry tones that cede to blue flower, candied orange peel, fresh mint and earthy rust. The wine's tannins and structure build momentum and staying power. This wine is large in scope and impressive (released with 15,000 bottles made).
Vaunting an impressive production history that started in 1881 and an exceptional set of traditionally crafted wines, the Mascarello family is Barolo royalty. This little spotlight focuses on new releases from Giuseppe Mascarello, including the estateās 2013 Barolo Monprivato Riserva CĆ d'Morissio, which should be hitting the market shortly.
The Giuseppe Mascarello brand is now run by Mauro Mascarello, his wife, Maria Teresa, and his children, Giuseppe and Elena. They farm Dolcetto, Barbera, Nebbiolo and Freisa. Their top-shelf expressions of Barolo come from Villero (in Castiglione Falletto), the Vigna Santo Stefano in Perno (Monforte dāAlba) and Monprivato in Castiglione Falletto. The historic cellars are in Monchiero.
On the occasion of the wineryās 140th birthday, I sat down with Elena Mascarello to ask her five questions.
1. How does your family divvy up responsibilities in the vineyard and at the winery?
My brother, Giuseppe, is charged with the technical aspects of winemaking. My mother Maria Teresa does a little bit of everything at the winery and she helps us manage all our daily tasks, she uses her experience to supervise various administrative issues and she oversees accounting. I am in charge of the business and commercial aspects, and I also work alongside my father to manage the vineyards and all the farming activities. My father, Mauro, is the head of our estate, and all the important decisions regarding wine production and vineyard management fall to him. He personally supervises all things related to the two wines he has dedicated his life to making: the Barolo Monprivato and the Barolo Monprivato Riserva CĆ d'Morissio.
2. Your family is a living symbol of the great winemaking traditions of Barolo that have been handed down through generational lines. Could you give me a brief rundown of your production philosophy?
Our production philosophy is based on the firm belief that absolute quality is derived in the vineyard, and it is our commitment to make sure that the parcels we elect to farm are able to express whatever makes them special and excellent. We have many vintages under our belts, and that collective experience has contributed to shape a clear sense of identity in our wines.
As you mention, my family is a symbol of local winemaking tradition. This is due toābesides the long history we representāthe fact that we have always remained faithful to the wines made in our past. Wines that each generation of my family has learned to make from a previous generation, ensuring that we maintain stylistic consistency without ever falling to new trends, of which there have been many over the decades, pushed primarily by companies focused solely on their commercial goals.
At our winery, the winemaking workflow is very straightforward and basic. The techniques and style we embrace have been fine-tuned by my father over the years. His most important contribution is a steadfast focus on simplicity, with the aim of making wines that are truly reflective of our vineyards and that reveal, whenever possible, our stylistic personality.
3. Between Villero, Perno (Vigna Santo Stefano) and Monprivato you have an outstanding range of vineyard sites. Would you introduce us to the personality, or the spirit, of each?
Our parcel in Villero has clay and sandy soils and makes delicate but intense wines that are, generally speaking, more approachable earlier. [Grapes from this parcel] also tend to accumulate alcohol very quickly in the hot vintages, building fruit weight and intensity. Within the context of our portfolio, we consider our Barolo [Villero] to be feminine and persuasive.
The Vigna Santo Stefano in Perno has varied soil types with clay made of bluish marl, and it produces structured wines, rich in flavors and tannin. Among the wines in our portfolio, we consider it to be a more muscular and masculine wine.
Lastly, Monprivato represents balance, elegance and composure. It has thin soils that are whitish in color and rich with calcium carbonate. They allow Nebbiolo to express itself with heightened complexity, with enormous structural elegance and a persistent herbal balsamic characteristic on the finish. We share special affection for Monprivatoāour most excellent vineyardāand we believe that its spirit is forever linked, from the very beginning, to the history of my family.
4. Can you tell me more about your CĆ dāMorissio project from Monprivato? What was this Barolo Riservaās first vintage and in what years was it made?
It was first produced in1993 and made in these vintages: 1995, 1996, 1997, 2001, 2003, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 and 2013, which is hitting the market shortly.
My father conceived of and wanted to make this wine with the aim of giving emphasis to the best characteristics of Nebbiolo from Monprivato: structural balance, elegance, silkiness, length and the potential for a long life and evolution in bottle. Itās an ambitious project, seen as almost extravagant in the 1980s, and we obviously took care to work hard in the vineyard, or the birthplace of the wine, with a selection of the best vines of the Nebbiolo variety that is suited to this place. This is the MichĆØt clone of Nebbiolo that is planted in a specific parcel of Monprivato and from which we harvest grapes for the Riserva CĆ dāMorissio, but only in the vintages that we believe live up to the convincing characteristics that meet the aspirations of the project as we envisaged it.
5. There has been a lot of focus on climate change in recent years. What are your thoughts on the topic from your vantage point as a Barolo producer?
I think itās hard to assess the situation at this point from a theoretical point of view based on things that may happen in the future, especially because we still are not fully in possession of all the material facts. There is no real answer. Like everyone else, we face the challenges of each new growing season year after year, with hopes of finding the right set of answers and the best strategies matched to the conditions we observe and those we experience. In the future, we hope to meet the challenges that climate change is throwing at us winegrowers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Though firm, this has a beam of cherry, raspberry, floral and mineral aromas and flavors. Linear, elegant and balanced, but will need more time to fully open and reveal all the facets. Fine ripeness, freshness and vibrant fruit on the long finish. Best from 2025 through 2043. 1,659 cases made.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
97/100 Falstaff
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Wijnhuis Giuseppe Mascarello is gelegen in het plaatsje Castiglione Falletto, een stukje onder Turijn in het noorden van Italie. Sinds mensenheugnis is de Nebbiolo druif de meest gewaardeerde wijnstok en het icoon van Alba en Langa geweest, en wanneer de druif ook nog eens groeit op een geweldig terroir, dan kan het niet anders of er onstaan hele mooie wijnen met een opmerkelijke persoonlijkheid, een intens boeket en geweldige, soepele tannines. De leden van de familie Giuseppe Mascarello kweken al meer dan anderhalve eeuw wijn, eerst als boeren die het landgoed Manescotto in het dorp La Morra runden, en daarna op hun eigen terrein sinds eind 1800.
Het landgoed van de familie Mascarello strekt zich uit over 15 hectare wijngaarden, allen gelegen in het wijnbouwgebied Barolo. Sommige, zoals de Monprivato-wijngaard, kunnen nu als een deel van de familiegeschiedenis worden beschouwd, terwijl sommige andere wijngaarden later aan het familiebezit werd toegevoegd.
Wijnhuis Giuseppe Mascarello dankt zijn succes aan de passionele en krachtige werkwijze die ze al jarenlang hanteren. Ze houden zich streng aan hun eigen ontwikkelde regels met betrekking tot handmatig oogsten en uitsorteren, snoeien en gelimiteerde productie per hectare. Ook hun voortgaande streven naar een nog verdere kwaliteitsverbetering is een pluspunt van dit mooie wijnhuis. Zo werd in 1994 een project gestart met de technische bijdrage van wijnmaker Donato Lanati om een vergister te bestuderen en te ontwikkelen, specifiek voor de Nebbiolo-druiven die worden gebruikt om Barolo-wijn te maken. Deze vergister zou in staat moeten zijn om maximale extractie te bereiken met de grootst mogelijke zachtheid. Dit project heeft geleid tot de bouw van een prototype-vergister - een volledig nieuwe machine qua bouwtechniek en resultaten - die getrouw de langdurige traditionele vergisting reproduceert en automatisch regelt. Dit prototype heeft een "Industrial Invention Patent" verkregen van het Italiaanse ministerie van Industrie, Handel en Landbouw en de 4 modellen die zijn gebouwd, hebbe uitstekende resultaten opgeleverd.
Giuseppe Mascarello wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen
Giuseppe Mascarello wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met ƩƩn van de grootste wijncollecties in Nederland en Belgiƫ, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!
Een absolute CULT wijn uit Italië is de klassieke Barolo Monprivato van Guiseppe Mascarello. Niet eenvoudig te vinden. De vraag is groter dan het aanbod en dus stijgen de prijzen jaar in jaar uit. Om te drinken of als investering. Giuseppe Mascarello e Figlio geldt zeker als een van de beste producenten van Barolo. Het familiebedrijf dateert uit 1881 & naar Monforte d'Alba. Maurizio (Morissio) kocht de Castiglione Falletto Monprivato-wijngaard in 1904 en plantte deze met de Nebbiolo Michèt-kloon, voordat hij de wijnmakerij in 1919 naar Monchiero verhuisde. Zoon Giuseppe nam het bedrijf in 1923 over en verliet het andere familiebedrijf van bouwmaterialen om zich op wijn te concentreren. Zijn zoon Mauro is sinds 1967 bezig met het verfijnen van het landgoed, met name door de opbrengsten te verlagen, een sorteertafel in te voeren om perfecte trossen te garanderen, en door Monprivato vanaf 1970 op de markt te brengen als een enkele wijngaardwijn. Sinds 1996 krijgt hij gezelschap van zijn zoon Giuseppe , een wijntechnicus. Mauro's vrouw Maria Teresa beheert de boeken. De Nebbiolo wijngaard voor de icoon van Mascarello - de Barolo Monprivato, is gelegen in het Grandcru gebied Monprivato, in de gemeente Castiglione Falletto (CN). Er is geoogst is rond half oktober. De Nebbiolo druiven krijgen een traditionele gisting van ca. 20/26 dagen. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer 30 maanden in Slavonische eikenhouten vaten en de wijn wordt altijd pas na minimaal vier jaar na de oogst pas vrijgegeven.
De Giuseppe Mascarello Barolo Monprivato is een prachtige wijn die bruist van energie, diepte en elektriciteit. Dit is een van nature zeer complexe en complete wijn. De wijn heeft een mooie granaatrood met oranje reflecties. Deze Monprivato is fijn en sensueel met zachte bessentonen die overgaan in bloemen, gekonfijte sinaasappelschil, verse munt en bosgrond en roest. De tannines en structuur van de wijn zorgen een enorm uithoudingsvermogen. Alle flessen zijn genummerd.
De 2017 jaargang heeft 97/100 punten gekregen van Falstaff en
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Giuseppe Mascarello |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
98
Release Price
$200
Drink Date
2025 - 2050
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
21st Oct 2021
Source
October 2021 Week 3, The Wine Advocate
The Giuseppe Mascarello 2016 Barolo Monprivato is a beautiful wine that is teeming with energy, depth and electricity. This is a naturally very complex and complete wine, thanks to the extraordinary conditions of this epic growing season. The results are relatable and impactful, as fruit from 2016 shows power, grace and lots of clearly recognized varietal purity. This edition of Monprivato is fine and sensual with soft berry tones that cede to blue flower, candied orange peel, fresh mint and earthy rust. The wine's tannins and structure build momentum and staying power. This wine is large in scope and impressive (released with 15,000 bottles made).
Vaunting an impressive production history that started in 1881 and an exceptional set of traditionally crafted wines, the Mascarello family is Barolo royalty. This little spotlight focuses on new releases from Giuseppe Mascarello, including the estateās 2013 Barolo Monprivato Riserva CĆ d'Morissio, which should be hitting the market shortly.
The Giuseppe Mascarello brand is now run by Mauro Mascarello, his wife, Maria Teresa, and his children, Giuseppe and Elena. They farm Dolcetto, Barbera, Nebbiolo and Freisa. Their top-shelf expressions of Barolo come from Villero (in Castiglione Falletto), the Vigna Santo Stefano in Perno (Monforte dāAlba) and Monprivato in Castiglione Falletto. The historic cellars are in Monchiero.
On the occasion of the wineryās 140th birthday, I sat down with Elena Mascarello to ask her five questions.
1. How does your family divvy up responsibilities in the vineyard and at the winery?
My brother, Giuseppe, is charged with the technical aspects of winemaking. My mother Maria Teresa does a little bit of everything at the winery and she helps us manage all our daily tasks, she uses her experience to supervise various administrative issues and she oversees accounting. I am in charge of the business and commercial aspects, and I also work alongside my father to manage the vineyards and all the farming activities. My father, Mauro, is the head of our estate, and all the important decisions regarding wine production and vineyard management fall to him. He personally supervises all things related to the two wines he has dedicated his life to making: the Barolo Monprivato and the Barolo Monprivato Riserva CĆ d'Morissio.
2. Your family is a living symbol of the great winemaking traditions of Barolo that have been handed down through generational lines. Could you give me a brief rundown of your production philosophy?
Our production philosophy is based on the firm belief that absolute quality is derived in the vineyard, and it is our commitment to make sure that the parcels we elect to farm are able to express whatever makes them special and excellent. We have many vintages under our belts, and that collective experience has contributed to shape a clear sense of identity in our wines.
As you mention, my family is a symbol of local winemaking tradition. This is due toābesides the long history we representāthe fact that we have always remained faithful to the wines made in our past. Wines that each generation of my family has learned to make from a previous generation, ensuring that we maintain stylistic consistency without ever falling to new trends, of which there have been many over the decades, pushed primarily by companies focused solely on their commercial goals.
At our winery, the winemaking workflow is very straightforward and basic. The techniques and style we embrace have been fine-tuned by my father over the years. His most important contribution is a steadfast focus on simplicity, with the aim of making wines that are truly reflective of our vineyards and that reveal, whenever possible, our stylistic personality.
3. Between Villero, Perno (Vigna Santo Stefano) and Monprivato you have an outstanding range of vineyard sites. Would you introduce us to the personality, or the spirit, of each?
Our parcel in Villero has clay and sandy soils and makes delicate but intense wines that are, generally speaking, more approachable earlier. [Grapes from this parcel] also tend to accumulate alcohol very quickly in the hot vintages, building fruit weight and intensity. Within the context of our portfolio, we consider our Barolo [Villero] to be feminine and persuasive.
The Vigna Santo Stefano in Perno has varied soil types with clay made of bluish marl, and it produces structured wines, rich in flavors and tannin. Among the wines in our portfolio, we consider it to be a more muscular and masculine wine.
Lastly, Monprivato represents balance, elegance and composure. It has thin soils that are whitish in color and rich with calcium carbonate. They allow Nebbiolo to express itself with heightened complexity, with enormous structural elegance and a persistent herbal balsamic characteristic on the finish. We share special affection for Monprivatoāour most excellent vineyardāand we believe that its spirit is forever linked, from the very beginning, to the history of my family.
4. Can you tell me more about your CĆ dāMorissio project from Monprivato? What was this Barolo Riservaās first vintage and in what years was it made?
It was first produced in1993 and made in these vintages: 1995, 1996, 1997, 2001, 2003, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 and 2013, which is hitting the market shortly.
My father conceived of and wanted to make this wine with the aim of giving emphasis to the best characteristics of Nebbiolo from Monprivato: structural balance, elegance, silkiness, length and the potential for a long life and evolution in bottle. Itās an ambitious project, seen as almost extravagant in the 1980s, and we obviously took care to work hard in the vineyard, or the birthplace of the wine, with a selection of the best vines of the Nebbiolo variety that is suited to this place. This is the MichĆØt clone of Nebbiolo that is planted in a specific parcel of Monprivato and from which we harvest grapes for the Riserva CĆ dāMorissio, but only in the vintages that we believe live up to the convincing characteristics that meet the aspirations of the project as we envisaged it.
5. There has been a lot of focus on climate change in recent years. What are your thoughts on the topic from your vantage point as a Barolo producer?
I think itās hard to assess the situation at this point from a theoretical point of view based on things that may happen in the future, especially because we still are not fully in possession of all the material facts. There is no real answer. Like everyone else, we face the challenges of each new growing season year after year, with hopes of finding the right set of answers and the best strategies matched to the conditions we observe and those we experience. In the future, we hope to meet the challenges that climate change is throwing at us winegrowers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Though firm, this has a beam of cherry, raspberry, floral and mineral aromas and flavors. Linear, elegant and balanced, but will need more time to fully open and reveal all the facets. Fine ripeness, freshness and vibrant fruit on the long finish. Best from 2025 through 2043. 1,659 cases made.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
97/100 Falstaff
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis Giuseppe Mascarello is gelegen in het plaatsje Castiglione Falletto, een stukje onder Turijn in het noorden van Italie. Sinds mensenheugnis is de Nebbiolo druif de meest gewaardeerde wijnstok en het icoon van Alba en Langa geweest, en wanneer de druif ook nog eens groeit op een geweldig terroir, dan kan het niet anders of er onstaan hele mooie wijnen met een opmerkelijke persoonlijkheid, een intens boeket en geweldige, soepele tannines. De leden van de familie Giuseppe Mascarello kweken al meer dan anderhalve eeuw wijn, eerst als boeren die het landgoed Manescotto in het dorp La Morra runden, en daarna op hun eigen terrein sinds eind 1800.
Het landgoed van de familie Mascarello strekt zich uit over 15 hectare wijngaarden, allen gelegen in het wijnbouwgebied Barolo. Sommige, zoals de Monprivato-wijngaard, kunnen nu als een deel van de familiegeschiedenis worden beschouwd, terwijl sommige andere wijngaarden later aan het familiebezit werd toegevoegd.
Wijnhuis Giuseppe Mascarello dankt zijn succes aan de passionele en krachtige werkwijze die ze al jarenlang hanteren. Ze houden zich streng aan hun eigen ontwikkelde regels met betrekking tot handmatig oogsten en uitsorteren, snoeien en gelimiteerde productie per hectare. Ook hun voortgaande streven naar een nog verdere kwaliteitsverbetering is een pluspunt van dit mooie wijnhuis. Zo werd in 1994 een project gestart met de technische bijdrage van wijnmaker Donato Lanati om een vergister te bestuderen en te ontwikkelen, specifiek voor de Nebbiolo-druiven die worden gebruikt om Barolo-wijn te maken. Deze vergister zou in staat moeten zijn om maximale extractie te bereiken met de grootst mogelijke zachtheid. Dit project heeft geleid tot de bouw van een prototype-vergister - een volledig nieuwe machine qua bouwtechniek en resultaten - die getrouw de langdurige traditionele vergisting reproduceert en automatisch regelt. Dit prototype heeft een "Industrial Invention Patent" verkregen van het Italiaanse ministerie van Industrie, Handel en Landbouw en de 4 modellen die zijn gebouwd, hebbe uitstekende resultaten opgeleverd.
Giuseppe Mascarello wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen
Giuseppe Mascarello wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met ƩƩn van de grootste wijncollecties in Nederland en Belgiƫ, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!