Filteren
Gevrey-Chambertin

Gevrey-Chambertin

Gevrey-Chambertin is het grootste wijnproducerende dorp in de Bourgondische Côte d'Or. Gelegen in het uiterste noorden van de Côtes de Nuits, is de klassieke stijl typisch dieper van kleur, steviger van lichaam en meer tanninerijk van structuur dan de meeste rode Bourgognes. Hoewel er hier in het verleden talloze onderpresteerders waren, is de algehele kwaliteit nu hoger dan ooit en kan het beste zich ontwikkelen tot de meest complete en langlevende Pinot Noir ter wereld.

Een typische Gevrey-Chambertin is in de eerste blos van de jeugd is hun kleur een heldere robijn, die met de jaren overgaat in diep karmijnrood of donker cerise. Aardbei, moerbei, viooltje, mignonette en roos helpen allemaal om hun boeket van spontane aroma's te vormen. Meer volwassenheid brengt zoethout, leer en bont naar voren, met game-achtige tonen en hints van kreupelhout. In de mond imponeren ze door hun stevige structuur, fluweelzachte tannines en delicate textuur. Deze wijnen zijn alles wat een geweldige Bourgogne zou moeten zijn: vol, krachtig, rijk en vlezig. Ze hebben zowel lichaam als geest. Aangenaam jong gedronken “op de vrucht”, toch zijn het in de eerste plaats wijnen om te rijpen, vaak voor lange periodes. Als zodanig vormen ze een uitstekende basis om verschillende jaargangen te vergelijken.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!