Filteren

Francois Carillon

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Domaine François Carillon is opgericht in 2010 en is de langdurige erfenis van een wijnfamiliebedrijf dat dateert uit de 16e eeuw in Puligny-Montrachet, een zeer typisch wijndorp in het zuiden van de Côte de Beaune - het meest bekende terroir van de Bourgogne voor witte wijn wijnen.

Gelegen in het hart van het dorp, bezit en beheert het landgoed vandaag een wijngaard van zestien hectare in Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin. Het landgoed produceert ongeveer zeventien (afhankelijk van de oogsten) verschillende appellations, voornamelijk in Chardonnay.
De witte wijnen van François Carillon komen gezien de kleine productie vooral alleen voor n de beste restaurants van de wereld. Ze worden stuk voor stuk geprezen door wijnexperts en wijnliefhebbers, die hun nauwkeurigheid en evenwicht erkennen.

De familie Carillon teelt al bijna 500 jaar druiven in Puligny-Montrachet. Oude schriftelijke bronnen gevonden in Puligny vertellen het leven en werk van Jean Carillon al in 1520. Zijn familie bleef het land en de wijngaard bewerken tot de phylloxera-crisis, die zich aan het einde van de negentiende eeuw voordeed. Prosper en Jeanne Carillon moesten toen de regio verlaten en in de buurt van Parijs gaan werken om in hun behoeften te voorzien, maar keerden al snel terug uit liefde voor het land en de wijnstokken. Na de Eerste Wereldoorlog is het hele landgoed opnieuw beplant. In de jaren zestig werden polycultuur en veeteelt verlaten ten gunste van de bijna exclusieve cultuur van Chardonnay door Louis Carillon.

François begon in 1988 met het verzorgen van de familiewijngaarden en werkte samen met zijn vader Louis en broer Jacques tot 2010, toen het landgoed werd verdeeld tussen de twee broers. Sinds 2010 en de oprichting van zijn eigen wijndomein, werd François Carillon een gerenommeerde referentie in Puligny-Montrachet voor de verfijning van zijn wijnen. Ondersteund door een dynamisch en hecht team van een tiental mensen, zet François zijn energie en enthousiasme in om de kwaliteit en elegantie van zijn producten voortdurend te verhogen, en zo de ontwikkeling van de familieaangelegenheid met evenveel enthousiasme na te streven als in zijn vroege dagen. Hij verzekert de toekomst van de wijngaard door zijn knowhow en liefde voor zijn werk door te geven aan zijn vier kinderen.

Alles begint in de wijngaard. Om de best mogelijke druiven te krijgen, zet François zich sterk in voor een nauwkeurige en milieuvriendelijke benadering van de wijnbouw. De wijnstokken worden dus zo natuurlijk mogelijk beheerd.Sinds 1992 wordt het onkruid in al onze percelen met wijnstokken verwijderd door te ploegen met een tractor of paard, en wordt er geen onkruidverdelger gebruikt. Respect voor het milieu en levende organismen is iets waar François diep in gelooft.

Er worden alleen producten van natuurlijke oorsprong gebruikt, en alleen als dat nodig is. Bovendien, in plaats van wijnranken te verbranden, zoals vaak het geval is in Bourgondië, verwerken ze deze tot kleine snippers, composteren ze en verspreiden ze in de wijnstokken. In combinatie met paardenmest verrijken ze de bodem zonder gebruik te maken van kunstmest. De wijngaarddichtheid is ongeveer 10000 wijnstokken per hectare, waardoor ze plantenvoedsel en water uit het terroir van Puligny kunnen halen (veel concurrentie is dieper wortelen). Het snoeien van de wijnstok gebeurt handmatig ('Guyot'-snoei) en de druiven worden handmatig geoogst.

Francois Carillon

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!