Glera

Glera

R GOLD
Nani Rizzi Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut
grape Arneis, Glera, Perera
13,95 11,53 Vanaf 12,95
R GOLD
Nani Rizzi Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry Magnum
grape Glera, Perera
23,95 19,79
R gold
Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry DOCG
grape Glera, Perera
13,95 11,53
Nani Rizzi Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze Dry
grape Glera
25,95 21,45 Vanaf 23,40
Nani Rizzi Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Magnum
grape Arneis, Glera, Perera
23,95 19,79
Nani Rizzi Valdobbiadene Prosecco Superiore Gran Cuvèe ERGI Extra Dry
grape Glera, Pelara
16,95 14,01
R GOLD
Nani Rizzi Prosecco Extra Dry
grape Arneis, Glera, Perera
12,75 10,54 Vanaf 11,65
Nani Rizzi Spumante Rosé Brut
grape Glera
12,95 10,70 Vanaf 11,65
Oddbird Spumante 0%
grape Glera
10,95 9,05
Bottega Gold
grape Glera
25,95 21,45
Bottega Gold Magnum in Giftbox
grape Glera
62,95 52,02
Bottega Glamour Gold GiftBox met 2 glazen
grape Glera
45,95 37,98
Grandcru wijn-cadeau 3 flessen in schuifkist
grape Diversen druiven

Vanaf 9,35 7,73 van 9,95

Aan 44,55 36,82 van 47,40

2023 Nani Rizzi Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Dry
grape Arneis, Glera, Perera
Special Price 14,95 12,36 van 15,95 Vanaf 14,25

Glera is een Italiaans druivenras waar prosecco van wordt gemaakt. Lange tijd werd de naam Glera echter niet gebruikt, omdat de druif simpelweg 'prosecco-druif' werd genoemd. Glera is de nieuwe officiële naam voor prosecco. De naamswijziging van deze witte druif kent een lange voorgeschiedenis, maar heeft vooral tot doel om misbruik en verwarring te voorkomen. De benaming ‘prosecco’ mag enkel nog binnen appellaties in Veneto en Friuli gebruikt worden, en bestaat niet langer als druif.

Glera doet het goed in gematigde wijnklimaten op plekken die niet al te droog zijn. Naast de Veneto is de druif nog in enkele andere Italiaanse wijnstreken aangeplant, echter buiten Italië is de aanplant zeer beperkt.

Hoe smaakt wijn van de Glera druif?

Glera werd traditioneel gekweekt in de regio Veneto in Italië, in de gebieden Conegliano, De druivensoort heeft het vermogen om drinkers te verrassen met frisse, fruitige smaken van appels en peren. Glera rijpt over het algemeen laat (volledig rijp in oktober) en heeft weinig suikers, een hoge zuurgraad en frisse geuren waardoor hij erg geschikt is voor de productie van witte mousserende wijn (prosecco). Prosecco wordt gemaakt volgens een speciale methode waarbij het druivensap wordt vergist in grote gesloten roestvrijstalen tanks, waarbij fruitigheid en koolzuur bewaard blijven.

Gekopieerd naar klembord!
Twitter
Facebook
WhatsApp
🍷

Hulp nodig van onze sommelier?

Onze sommelier helpt je binnen 🕐 1 minuut jouw perfecte wijn te vinden – persoonlijk, snel en 💚 gratis.