Filteren

Dominus Estate

Dominus Estate, van de beroemde wijnmaker en CEO Christian Moueix (ook onder andere eigenaar van Pétrus, Trotanoy, La Fleur-Petrus, Hosanna), maakt deel uit van de Historical Landmark Napanook en wordt algemeen gezien als een van de oudste wijngaarden (1836) van Napa Valley, Californië. Het domein werd in 1946 gekocht door de legendarische wijnmaker en visionair John Daniels, en ging in 1970 over op zijn dochters.

Deze gingen in 1982 een partnerschap aan met Christian Moueix, waarop Dominus Estate ontstond. Moueix kocht in 1995 alle aandelen en is zodoende nu de enige eigenaar. De eerste Dominus-wijn verscheen in 1983 en kreeg dankzij de invloed van Moueix meteen internationale belangstelling.

Dominus Estate produceert nog een tweede wijn, Napanook, voor het eerst op de markt gebracht in 1996, en een derde genaamd “Othello”, een instapwijn. Het domein beslaat 44 ha, verdeeld in 14 percelen met voornamelijk cabernet sauvignon (87%). Er staat echter ook wat petit verdot en cabernet franc. De merlot-druif wordt sinds 2002 niet meer gebruikt voor de “Grand Vin”, maar komt af en toe nog wel voor in de Napanook-wijnen. De wijnmakerij, die werd gebouwd in 1996, is gemaakt van met metaaldraad bijeengehouden stenen en vertegenwoordigt het terroir van de wijngaard. De bouwstijl is volledig in harmonie met het landschap en beschermt tegen de hitte overdag en de kou van de nacht.

De oorsprong van de wijngaard van het in Napa Valley gelegen cultwijngoed Dominus Estate gaat terug tot 1836, toen deze de Napanook Vineyard genoemd werd. Hiermee kan hij tot een van de oudste wijngaarden van Californië, en dus ook van de Verenigde Staten, gerekend worden. Napanook werd later onderdeel van het wijngoed Inglenook, dat op zijn beurt in 1946 eigendom werd van de Californische wijnpionier John Daniel. Na zijn overlijden erfden zijn dochters Robin Lail en Marcia Smith in 1982 de 44 hectare grote Napanook-wijngaard en vroegen ze aan oenoloog Christian Moueix om met hen een samenwerkingsverband aan te gaan. Christian Moueix was toentertijd als directeur en wijnmaker verantwoordelijk voor top-Bordeaux-wijngoederen als Petrus, Château Trotanoy en Château La Fleur-Pétrus. Met de eerste jaargang 1983 van dit nieuwe Californische
wijngoed koos Christian Moueix voor de naam Dominus Estate. Dat Christian Moueix zijn hart verpand heeft aan Dominus Estate, waar hij sinds 1995 de enige eigenaar van is, blijkt uit zijn totale toewijding en inzet om het ultieme resultaat te bereiken. Dominus is met het gebruik van druivenrassen als cabernet sauvignon, petit verdot en cabernet franc een wijn met duidelijke Bordeaux-aristocrat

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!