Filteren

Domaine Fourrier

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Domaine Fourrier heeft een lange geschiedenis in Gevrey-Chambertin. Het domein heette vroeger Pernot-Fourrier en is opgericht door Fernand Pernot. Het was een van de eerste wijnhuizen in Bourgogne die z’n wijnen ook naar de Verenigde Staten exporteerde. De huidige eigenaar Jean-Marie Fourrier heeft het familiedomein als sinds 1994 in bezit, toen hij het op slechts 23-jarige leeftijd overnam van zijn vader Jean-Claude Fourrier. 

Jean-Marie werkte eerder voor Domaine Drouhin in Oregon en doorliep diverse stages bij Henri Jayer. Hij wordt bijgestaan door zijn Engelse vrouw Vicki. Fourrier bezit een tiental hectare waarvan het overgrote deel ligt binnen de gemeente Gevrey-Chambertin. Daarnaast bezit hij enkele percelen in Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny en Vougeot. Een groot deel hiervan is beplant met oude stokken. De wijngaarden worden met de uiterste zorg bewerkt en mede door de oude stokken en het strenge snoeien liggen de opbrengsten opvallend laag.

Alleen de Pinot Noir-druiven van wijnstokken die meer dan 30 jaar oud zijn worden gebruikt om de wijnen op het domein te maken. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden, ontsteeld en helemaal niet fijngestampt voor het fermentatieproces. De wijnen worden ongeveer 16 - 20 maanden gerijpt, met het gebruik van slechts een klein percentage nieuw eikenhout (ongeveer 20%). Alle wijnen worden ongeklaard en ongefilterd gebotteld en het is aan te raden om de wijnen te decanteren als ze minder dan 5 jaar oud zijn. Sinds enkele jaren zijn de wijnen van Fourrier bijzonder gevraagd, geniet hij een absolute sterstatus en behoren zijn wijnen tot de meest gezochte rode Bourgognes.

Domaine Fourrier

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!