Filteren

Domaine du Pegau

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het Domaine du Pégau ligt in de legendarische wijnbenaming Châteauneuf-du-Pape in de zuidelijke Rhônevallei, op ongeveer twintig kilometer van Avignon. Het internationaal gerenommeerde wijnhuis werd in 1987 opgericht door de familie Féraud, maar kijkt terug op een wijnbereidingstraditie die teruggaat tot 1670. In die tijd werden er naast druiven ook olijven en kersen geteeld. Na verloop van tijd concentreerde de familie zich op de teelt van wijnstokken, waarbij het de druiven verkocht aan handelshuizen. Eind twintigste eeuw stelde de vindingrijke dochter Laurence Féraud haar ouders voor om eigen wijn te gaan maken. Sindsdien beheren dochter Laurence en vader Paul het landgoed.

De percelen van Domaine du Pegau strekken zich uit over de gemeente Châteauneuf-du-Pape, Courthézon en Bédarrides. We vinden de beroemde terroirs van La Crau West, La Crau East en La Crau South gekenmerkt door zand bezaaid met wat kiezelstenen. De wijnen onderscheiden zich door hun kracht en een demonstratie van elegantie door hun mineraliteit en hun lengte.

De wijngaarden liggen op de linkeroever van de Rhône. De bodems worden gekenmerkt door zwarte kiezelstenen en rode, zandige kleigrond. Je vindt er bijna alle dertien rassen die in de appellation zijn goedgekeurd. Voor de rode wijnen grenache noir, mourvèdre, carignan, syrah, cinsault, counoise, voor de witte wijnen grenache blanc, clairette blanche, roussane, bourboulenc. Er is ook een kleine hoeveelheid merlot geplant.

Domaine du Pégau brengt vier rode wijnen - 'Cuvée Réservée', 'Cuvée Laurence', 'Cuvée Da Capo' en 'Cuvée Inspiration' - en twee witte witte - 'Cuvée Réservée' en 'Cuvée a tempo' - op de fles. Sinds de oprichting van het Domaine worden er regelmatig hoge prijzen toegekend aan de internationale beroemde wijnmakerij.

 

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!