Filteren

Columbia Valley

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Als u van gedurfde, fruitige elegante hast bourgogne aandoende rode wijnen houdt, dan zult u dol zijn op de Columbia Valley AVA wijnen Deze verklaring lijkt in eerste instantie misschien contra-intuïtief, want geef toe, je hebt Washington waarschijnlijk gezien als een plek waar de zon niet schijnt maar de oostelijke kant van de staat ontvangt ongeveer 300 dagen zon per jaar. (Vergelijk dat met de Napa Valley, die ongeveer 260 dagen per jaar ontvangt.) Washington geniet ook vaak van een lang, consistent groeiseizoen dus zeer geschikt voor Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en er is zelfs beperkte aanplant van Petit Verdot, Mourvèdre en Petite Sirah!

Een aantal vooraanstaande Amerikaanse wijnbouwers realiseerde het potentieel van dit gebied waarop dit moment ongeveer 240 wijngaarden zijn ontwikkeld met een potentieel van $2.4 billion. Begin jaren negentig zijn zij bewust gaan investeren in kwaliteit en inmiddels slepen wijnen uit de Columbia valley prijzen in de wacht en geldt Washington, na Californië, als de tweede wijnstaat van de VS. Quilceda Creek met zijn iconische Cabernet Sauvignon (altijd goede voor 97-100 Parkerpunten) is een goed voorbeeld.

6 feiten over de Columbia Valley
1.De Columbia Valley AVA is opgericht in 1984 en ligt aan de oostkant van de staat Washington en een klein deel van Oregon.
2.De regio bevat 50.316 hectare wijngaarden die 99% van het wijnland van Washington vertegenwoordigen, waardoor het net iets groter is dan Napa Valley (45.000 hectare).
3.De Columbia Valley bevat 12 andere AVA's, waaronder de bekende Walla Walla Valley, Horse Heaven Hills, Red Mountain en Yakima Valley.
4.De jaarlijkse regenval in de Columbia Valley is gemiddeld 15-20 cm. Om dat in context te plaatsen, dat is ongeveer net zo droog als de Gobi-woestijn in Mongolië, die ongeveer 7,6 inch ziet!
5.De Columbia-rivier en de gesmolten sneeuw van de Cascade Mountains leveren het water in de regio voor de landbouw (inclusief appels, waarvan Washington de grootste producent ter wereld is).
6.De bodems in Columbia Valley zijn overwegend löss (door de wind geblazen slib en zandbodems gecreëerd door de Missoula Floods) en resulteren in wijnen met verhoogde aroma's.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!