Filteren

Château La Tour Carnet

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château La Tour Carnet - Grandcruwijnen.nl

Vernoemd naar de middeleeuwse schildknaap, Jean Carnet, die zijn heer hielp om de Franse monarchie te weerstaan ​​aan het einde van de Honderdjarige Oorlog, speelde Château La Tour Carnet een belangrijke rol in de revolutie van de Médoc-wijngaard. De kwaliteit van de wijn wordt beloond door de vermelding in de classificatie van 1855 Grands Crus Classés. Château La Tour Carnet is een van de oudste wijnproducenten van Bordeaux in de Médoc. Sommige delen van het gebouw, waaronder de ronde toren, dateren zelfs uit de 11e eeuw. Château La Tour Carnet is een van de weinige landgoederen in Bordeaux met een slotgracht en een ophaalbrug. Sinds de aankoop van het landgoed in 2000 heeft Bernard Magrez het kasteel, de kelders en de 311 hectare van het landgoed in hun gloriedagen teruggebracht, waarbij hij geavanceerde technologie combineert met traditionele savoir-faire. In de woorden van de vorige beheerder van dit nationale monument, Marie-Claire Pèlegrin, is het de missie van Bernard Magrez hier om "de diamant te slijpen".

Het terroir is top door zijn ligging, zeer dicht bij St. Julien (Ch. Lagrange en Ch. Gruaud Larose zijn de buren). De wijnstokken beginnen een respectabele leeftijd te krijgen (gemiddeld 30 jaar) en dat werpt zijn vruchten af. Ook de driedubbele triage (1 keer in de wijngaard, een 2de keer op een trillende tafel en de 3de keer met een optisch oog), zorgen voor een zeer zuivere smaak, want alleen de mooiste bessen komen in de wijn. Ch. La Tour Carnet behoort hierdoor bij de 5 besten van de appelatie. De adviseur is Michel Rolland.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!