Filteren

Château d'Armailhac

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een lokaal register vermeldt het bestaan van twee broers, Dominique et Guilhem Armailhacq, die percelen grond in Pauillac bezitten. Een ander register vermeldt in 1750 een zekere Dominique Armailhac, die het landgoed van de familie "met wijnstokken heeft geplant", gebruikmakend van de "aanplant razernij" die toen door de Médoc trok. De wijnstokken bedekten toen 15 tot 16 hectare (37-39 acres). rond 1830 begon de serieuze professionalisering met gebruik van technieken zoals bijvullen, uitlopen, ontsmetting van vaten en klaren verbetert de kwaliteit van Mouton d'Armailhacq verbeterde aanzienlijk, in die mate dat zijn wijnen twee keer zoveel verkopen als naburige wijnen. De "eerste wijn", de enige die de naam van het Cahteau mag dragen, onderscheidt zich van de "tweede wijn", die minder rijk is en voor consumptie en deze werd verkocht in lokale tavernes. De graaf van Ferrand richt een bedrijf op, de Société Anonyme du Domaine de Mouton d’Armailhacq. De jonge baron Philippe de Rothschild wordt een minderheidsaandeelhouder en verwerft in 1933 alle aandelen in ruil voor een lijfrente voor de graaf van Ferrand. Een jaar later, na diens overlijden, wordt baron Philippe de feitelijke eigenaar van het landgoed. De portefeuille van Mouton d'Armailhacq omvat de Société Vinicole de Pauillac, voorloper van wat nu Baron Philippe de Rothschild SA is. In 1989 besluit Barones Philippine de oorspronkelijke identiteit terug te geven aan Mouton d'Armailhacq, en geeft het de naam Château d’Armailhac.

De wijngaard van Château d'Armailhac, een geklasseerde groei uit 1855 onder de naam Mouton d'Armailhacq, beslaat 70 hectare in het noordelijke deel van Pauillac. Een uitbreiding van het plateau van Carruades de Mouton, het Plateau des Levantines et de l’Obélisque, dat bestaat uit lichte en zeer diepe grindachtige grond, is het favoriete terroir van Cabernet-druiven. De diepe grindbodem van het Plateau de Pibran rust op een klei-kalkstenen basis, waardoor de wijnen van Château d'Armailhac hun karakteristieke verfijning en elegantie krijgen. De lichte grindbodem van de Croupe de Béhéré is tot drie meter diep.

De wijngaard is beplant met traditionele Médoc-druivensoorten (52% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 10% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot) op onderstammen die het best geschikt zijn voor de bodem (meestal Riparia-Gloire). De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 46 jaar, maar bijna 20% van de totale oppervlakte dateert uit 1890. De plantagedichtheid is hoog met 10.000 wijnstokken per hectare: Château d’Armailhac bewaart de oude methoden om de kwaliteit te waarborgen.

De huidige wijngaard cru van 72ha behoort toe aan Ch. Mouton Rothschild en het is dezelfde ploeg die er de vinificatie verzorgt onder leiding van Dhr Philippe Dhalluin. Het zeer kwalitatieve terroir bestaat voor 80% uit een heuvelrug rijk aan steen (net zoals bij de buren Ch. Mouton Rothschild en Ch. Pontet Canet). Het moederhuis doet er immers alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De wijn heeft de laatste jaren een heel mooie constitutie en zeer mooi volume. De prijs blijft betaalbaar zeker in vergelijk tot Mouton

 

 

Château d'Armailhac

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!