2021 Château d'Armailhac Pauillac

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2026 - 2050 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Château d'Armailhac behoort toe aan Château Mouton Rothschild en het is dezelfde ploeg die er de vinificatie verzorgt onder leiding van Dhr Philippe Dhalluin. Het zeer kwalitatieve terroir bestaat voor 80% uit een heuvelrug rijk aan steen (net zoals bij de buren Ch. Mouton Rothschild en Ch. Pontet Canet). Het moederhuis doet er immers alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De wijn heeft de laatste jaren een heel mooie constitutie en zeer mooi volume.
Deze fraaie 2021 Château d'Armailhac Pauillac (Grand Cru Classé) is een blend van 63% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 13% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot. In het glas heeft d'Armailhac een diepe granaat-paarse kleur. De 2021 d'Armailhac, gerijpt op 50% nieuw eikenhout, is de eerste vintage die is gevinifieerd in het nieuwe gerenoveerde wijnhuis, die een maand voor de oogst werd voltooid. Het heeft een vrij streng boeket, strak en gefocust, met broeierige donkere bessen, potlooddoos en teer, vrij klassiek van stijl. Het gehemelte is harmonieus en zacht met fijne tannines, precies de juiste hoeveelheid zuurgraad en een sappige afdronk die in de mond blijft hangen.
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pauillac |
Wijnhuis | Chateau d'Armailhac |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
Reminiscent of a modern-day version of this estate's delicious 1999, the 2021 d'Armailhac is a terrific wine bursting with aromas of wild berries, cherries, exotic spices and rose petals. Medium to full-bodied, supple and seamless, it's fleshy and enveloping, with melting tannins and an ample core of sweet, succulent fruit. This is a pleasure-bent wine that will offer a broad drinking window.
Published: Apr 29, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score : 92-93
Château d'Armailhac Pauillac 2021
Friday, May 13, 2022
Color : Red
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2021
A firm and linear young red with currant and graphite character. Medium body. Fresh finish. Crunchy acidity. 63% cabernet sauvignon, 22% merlot, 13% cabernet franc and 2% petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2025 - 2045
From: Enticingly Fallible: Bordeaux 2021 En Primeur (May 2022)
The 2021 d'Armailhac, aged in 50% new oak, is the first vintage to be vinified in the new winery, which was completed a month before the harvest. It has quite a strict bouquet, tight and focused, with broody dark berry fruit, pencil box and tar, quite classic in style. The palate is harmonious and smooth with fine tannins, just the right amount of acidity and a sapid finish that lingers in the mouth. Residual graphite notes linger after the wine has exited. Very fine. (13.0% alcohol)
- By Neal Martin on April 2022
“We were a week ahead of normal. April was dry with cold spells. There was frost, but it affected more inland areas. May was overcast and wet towards the end, slowing down the development of the vines. Warm temperatures in early June kickstarted the flowering that was even. The vines were vigorous, so there was competition for carbon, and this helped loosen up clusters. The stormy cycle came in three or four deluges, 150mm in June and July, so you had to mobilise teams over the weekends to keep an eye on what was going on. We were always on the edge of losing crop. Summer was cool and dry, so there was stress towards the end of the month, but this eliminated any green flavours. September was cooler with rain at times, so we pushed the harvest back, which meant that hang time was four days longer than usual. It was a compact harvest of 10 days picking starting 22 September and finishing 8 October".
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Een lokaal register vermeldt het bestaan van twee broers, Dominique et Guilhem Armailhacq, die percelen grond in Pauillac bezitten. Een ander register vermeldt in 1750 een zekere Dominique Armailhac, die het landgoed van de familie "met wijnstokken heeft geplant", gebruikmakend van de "aanplant razernij" die toen door de Médoc trok. De wijnstokken bedekten toen 15 tot 16 hectare (37-39 acres). rond 1830 begon de serieuze professionalisering met gebruik van technieken zoals bijvullen, uitlopen, ontsmetting van vaten en klaren verbetert de kwaliteit van Mouton d'Armailhacq verbeterde aanzienlijk, in die mate dat zijn wijnen twee keer zoveel verkopen als naburige wijnen. De "eerste wijn", de enige die de naam van het Cahteau mag dragen, onderscheidt zich van de "tweede wijn", die minder rijk is en voor consumptie en deze werd verkocht in lokale tavernes. De graaf van Ferrand richt een bedrijf op, de Société Anonyme du Domaine de Mouton d’Armailhacq. De jonge baron Philippe de Rothschild wordt een minderheidsaandeelhouder en verwerft in 1933 alle aandelen in ruil voor een lijfrente voor de graaf van Ferrand. Een jaar later, na diens overlijden, wordt baron Philippe de feitelijke eigenaar van het landgoed. De portefeuille van Mouton d'Armailhacq omvat de Société Vinicole de Pauillac, voorloper van wat nu Baron Philippe de Rothschild SA is. In 1989 besluit Barones Philippine de oorspronkelijke identiteit terug te geven aan Mouton d'Armailhacq, en geeft het de naam Château d’Armailhac.
De wijngaard van Château d'Armailhac, een geklasseerde groei uit 1855 onder de naam Mouton d'Armailhacq, beslaat 70 hectare in het noordelijke deel van Pauillac. Een uitbreiding van het plateau van Carruades de Mouton, het Plateau des Levantines et de l’Obélisque, dat bestaat uit lichte en zeer diepe grindachtige grond, is het favoriete terroir van Cabernet-druiven. De diepe grindbodem van het Plateau de Pibran rust op een klei-kalkstenen basis, waardoor de wijnen van Château d'Armailhac hun karakteristieke verfijning en elegantie krijgen. De lichte grindbodem van de Croupe de Béhéré is tot drie meter diep.
De wijngaard is beplant met traditionele Médoc-druivensoorten (52% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 10% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot) op onderstammen die het best geschikt zijn voor de bodem (meestal Riparia-Gloire). De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 46 jaar, maar bijna 20% van de totale oppervlakte dateert uit 1890. De plantagedichtheid is hoog met 10.000 wijnstokken per hectare: Château d’Armailhac bewaart de oude methoden om de kwaliteit te waarborgen.
De huidige wijngaard cru van 72ha behoort toe aan Ch. Mouton Rothschild en het is dezelfde ploeg die er de vinificatie verzorgt onder leiding van Dhr Philippe Dhalluin. Het zeer kwalitatieve terroir bestaat voor 80% uit een heuvelrug rijk aan steen (net zoals bij de buren Ch. Mouton Rothschild en Ch. Pontet Canet). Het moederhuis doet er immers alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De wijn heeft de laatste jaren een heel mooie constitutie en zeer mooi volume. De prijs blijft betaalbaar zeker in vergelijk tot Mouton
Château d'Armailhac behoort toe aan Château Mouton Rothschild en het is dezelfde ploeg die er de vinificatie verzorgt onder leiding van Dhr Philippe Dhalluin. Het zeer kwalitatieve terroir bestaat voor 80% uit een heuvelrug rijk aan steen (net zoals bij de buren Ch. Mouton Rothschild en Ch. Pontet Canet). Het moederhuis doet er immers alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De wijn heeft de laatste jaren een heel mooie constitutie en zeer mooi volume.
Deze fraaie 2021 Château d'Armailhac Pauillac (Grand Cru Classé) is een blend van 63% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 13% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot. In het glas heeft d'Armailhac een diepe granaat-paarse kleur. De 2021 d'Armailhac, gerijpt op 50% nieuw eikenhout, is de eerste vintage die is gevinifieerd in het nieuwe gerenoveerde wijnhuis, die een maand voor de oogst werd voltooid. Het heeft een vrij streng boeket, strak en gefocust, met broeierige donkere bessen, potlooddoos en teer, vrij klassiek van stijl. Het gehemelte is harmonieus en zacht met fijne tannines, precies de juiste hoeveelheid zuurgraad en een sappige afdronk die in de mond blijft hangen.
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pauillac |
Wijnhuis | Chateau d'Armailhac |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
Reminiscent of a modern-day version of this estate's delicious 1999, the 2021 d'Armailhac is a terrific wine bursting with aromas of wild berries, cherries, exotic spices and rose petals. Medium to full-bodied, supple and seamless, it's fleshy and enveloping, with melting tannins and an ample core of sweet, succulent fruit. This is a pleasure-bent wine that will offer a broad drinking window.
Published: Apr 29, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score : 92-93
Château d'Armailhac Pauillac 2021
Friday, May 13, 2022
Color : Red
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2021
A firm and linear young red with currant and graphite character. Medium body. Fresh finish. Crunchy acidity. 63% cabernet sauvignon, 22% merlot, 13% cabernet franc and 2% petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2025 - 2045
From: Enticingly Fallible: Bordeaux 2021 En Primeur (May 2022)
The 2021 d'Armailhac, aged in 50% new oak, is the first vintage to be vinified in the new winery, which was completed a month before the harvest. It has quite a strict bouquet, tight and focused, with broody dark berry fruit, pencil box and tar, quite classic in style. The palate is harmonious and smooth with fine tannins, just the right amount of acidity and a sapid finish that lingers in the mouth. Residual graphite notes linger after the wine has exited. Very fine. (13.0% alcohol)
- By Neal Martin on April 2022
“We were a week ahead of normal. April was dry with cold spells. There was frost, but it affected more inland areas. May was overcast and wet towards the end, slowing down the development of the vines. Warm temperatures in early June kickstarted the flowering that was even. The vines were vigorous, so there was competition for carbon, and this helped loosen up clusters. The stormy cycle came in three or four deluges, 150mm in June and July, so you had to mobilise teams over the weekends to keep an eye on what was going on. We were always on the edge of losing crop. Summer was cool and dry, so there was stress towards the end of the month, but this eliminated any green flavours. September was cooler with rain at times, so we pushed the harvest back, which meant that hang time was four days longer than usual. It was a compact harvest of 10 days picking starting 22 September and finishing 8 October".
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Een lokaal register vermeldt het bestaan van twee broers, Dominique et Guilhem Armailhacq, die percelen grond in Pauillac bezitten. Een ander register vermeldt in 1750 een zekere Dominique Armailhac, die het landgoed van de familie "met wijnstokken heeft geplant", gebruikmakend van de "aanplant razernij" die toen door de Médoc trok. De wijnstokken bedekten toen 15 tot 16 hectare (37-39 acres). rond 1830 begon de serieuze professionalisering met gebruik van technieken zoals bijvullen, uitlopen, ontsmetting van vaten en klaren verbetert de kwaliteit van Mouton d'Armailhacq verbeterde aanzienlijk, in die mate dat zijn wijnen twee keer zoveel verkopen als naburige wijnen. De "eerste wijn", de enige die de naam van het Cahteau mag dragen, onderscheidt zich van de "tweede wijn", die minder rijk is en voor consumptie en deze werd verkocht in lokale tavernes. De graaf van Ferrand richt een bedrijf op, de Société Anonyme du Domaine de Mouton d’Armailhacq. De jonge baron Philippe de Rothschild wordt een minderheidsaandeelhouder en verwerft in 1933 alle aandelen in ruil voor een lijfrente voor de graaf van Ferrand. Een jaar later, na diens overlijden, wordt baron Philippe de feitelijke eigenaar van het landgoed. De portefeuille van Mouton d'Armailhacq omvat de Société Vinicole de Pauillac, voorloper van wat nu Baron Philippe de Rothschild SA is. In 1989 besluit Barones Philippine de oorspronkelijke identiteit terug te geven aan Mouton d'Armailhacq, en geeft het de naam Château d’Armailhac.
De wijngaard van Château d'Armailhac, een geklasseerde groei uit 1855 onder de naam Mouton d'Armailhacq, beslaat 70 hectare in het noordelijke deel van Pauillac. Een uitbreiding van het plateau van Carruades de Mouton, het Plateau des Levantines et de l’Obélisque, dat bestaat uit lichte en zeer diepe grindachtige grond, is het favoriete terroir van Cabernet-druiven. De diepe grindbodem van het Plateau de Pibran rust op een klei-kalkstenen basis, waardoor de wijnen van Château d'Armailhac hun karakteristieke verfijning en elegantie krijgen. De lichte grindbodem van de Croupe de Béhéré is tot drie meter diep.
De wijngaard is beplant met traditionele Médoc-druivensoorten (52% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 10% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot) op onderstammen die het best geschikt zijn voor de bodem (meestal Riparia-Gloire). De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 46 jaar, maar bijna 20% van de totale oppervlakte dateert uit 1890. De plantagedichtheid is hoog met 10.000 wijnstokken per hectare: Château d’Armailhac bewaart de oude methoden om de kwaliteit te waarborgen.
De huidige wijngaard cru van 72ha behoort toe aan Ch. Mouton Rothschild en het is dezelfde ploeg die er de vinificatie verzorgt onder leiding van Dhr Philippe Dhalluin. Het zeer kwalitatieve terroir bestaat voor 80% uit een heuvelrug rijk aan steen (net zoals bij de buren Ch. Mouton Rothschild en Ch. Pontet Canet). Het moederhuis doet er immers alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De wijn heeft de laatste jaren een heel mooie constitutie en zeer mooi volume. De prijs blijft betaalbaar zeker in vergelijk tot Mouton