Filteren

Château Cantemerle

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Cantemerle  is eén van de oudste landgoederen in Bordeaux, de eerste referentie (the Lords of Cantemerle of La Sauve Majeur Abbey) dateert uit de 12e eeuw. De naam is afkomstig van een zwart vogeltje ‘Le Merle’ die luidkeels zong tijdens de jacht op het landgoed. “Canta Merla” ook wel het lied van de merel! Rond de 16e eeuw werden er voor het eerst wijnstokken in de diepe gravel bodem geankerd. Het château is prachtig gesitueerd net buiten het dorpje Macau, ten zuiden van Margaux. Als je vanaf de stad Bordeaux over de D2 rijdt naar de Medoc is Cantemerle een van de eerste grote chateau’s die je tegenkomt. In de classificatie van 1855 is Cantemerle als 5e Cru in steen gegrift, om daar altijd te blijven staan. Het areaal van Cantemerle is indrukwekkend met 92 hectare wijnstokken, beplant met 60% cabernet sauvignon, 30% merlot, 6% cabernet franc en 4% petit verdot. In de laatste 10 jaar heeft cabernet sauvignon terrein gewonnen ten koste van merlot. Echter, de grootste verandering in aangeplante variëteiten werd ingezet vanaf de jaren 80 toen cabernet franc nog 24% van het areaal betrof.  

 

Château Cantemerle

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!