Filteren

Casa Ferreirinha

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Casa Ferreirinha, a Sogrape wine

Barca Velha, opgericht in 1952, was de eerste stille wijn van topkwaliteit uit de Douro en zette de standaard voor Casa Ferreirinha. In de loop der decennia is het assortiment uitgebreid met wijnen met verschillende profielen, zoals Reserva Especial, Vinha Grande en Papa Figos. De naam Casa Ferreirinha, de erfgenaam van meer dan 270 jaar geschiedenis, is geïnspireerd op de grote figuur uit de 19e eeuw, Dona Antónia Ferreira – liefkozend bekend als "Ferreirinha".

De verbluffende wilde schoonheid van Quinta da Leda is de thuisbasis van 160 ha wijngaarden met talloze verschillende terroirs van rode variëteiten zoals Touriga Nacional en Touriga Franca, allemaal gekweekt in geïntegreerde productiemodus. Het is een juweel van wijnbouw en oenologie en de geboorteplaats van zowel de iconische Barca Velha als Quinta da Leda, een diep, intens rood dat het beste van dit terroir in uitstekende jaren naar boven haalt. Casa Ferreirinha-wijnen beginnen hun leven in de wijngaarden die tegen de heuvels en valleien van de Douro zijn gebeeldhouwd. Deze wijngaarden op steenachtige leistenen bodems, op verschillende hoogtes en blootstellingen, met tientallen verschillende rode en witte variëteiten, zijn bestand tegen strenge winters en hete zomers. Kennis en expertise vangen het beste van elke locatie en variëteit om kwaliteitswijnen te creëren die consistent, levendig en fris, of intens en complex zijn, voor verschillende gelegenheden.

Wat ongebruikelijk is, is dat Casa Ferreirinha in 70 jaar slechts drie technisch directeuren heeft gehad - en ze werkten allemaal samen op één fase! Luís Sottomayor begon op jonge leeftijd bij Casa Ferreirinha. Hij is de derde en huidige hoofdoenoloog. Hij werkte jarenlang met de tweede, José Maria Soares Franco, die werd opgeleid door de allereerste, de bedenker van Barca Velha, Fernando Nicolau de Almeida.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!