Bonarda
Douce noir (ook bekend als Bonarda, Corbeau en Charbono) is een rode Savoyaardse wijndruif die van oudsher wordt geteeld in de regio Savoye, maar tegenwoordig op grotere schaal wordt aangeplant in Argentinië. Het arriveerde in het begin van de 19e eeuw in Savoye en tegen het einde van de eeuw was het de meest geteelde rode wijndruif in de regio. Het is de op één na meest aangeplante rode...
Douce noir (ook bekend als Bonarda, Corbeau en Charbono) is een rode Savoyaardse wijndruif die van oudsher wordt geteeld in de regio Savoye, maar tegenwoordig op grotere schaal wordt aangeplant in Argentinië. Het arriveerde in het begin van de 19e eeuw in Savoye en tegen het einde van de eeuw was het de meest geteelde rode wijndruif in de regio. Het is de op één na meest aangeplante rode druif in Argentinië (na Malbec). De druif wordt ook geteeld in Californië, waar hij bekend staat als Charbono.
Hoe smaakt wijn van de Bonarda druif?
De Bonarda-druif geeft donkerrood krachtig sap met veel rood fruit in de smaak. De wijn van de kleine druiven is geconcentreerd met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.