2023 La Posta Fazzio Armando Bonarda

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
- Koop 6 voor 13,25 10,95 en bespaar 5%
Omschrijving
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.
De familie van Estela Armando begon in 1887 met eigen wijngaarden, een jaar na hun emigratie uit Piemonte. Deze Bonarda is afkomstig van een wijngaard die in 1963 werd aangeplant door haar grootvader. Een perfecte verzorging en weinig irrigatie levert een Bonarda op van hoge kwaliteit. De ‘lokale’ Bonarda-druif is afkomstig uit Italië, maar staat lang genoeg in Argentinië om daar helemaal ingeburgerd te zijn. Hij is heerlijk voor het maken van soepele wijnen, die barsten van het fruit. Maar er zijn ook meer serieuze exemplaren, waar deze er een van is. De wijn heeft veel kracht, en kan daarom ook houtrijping ondergaan. Hij rijpt 10 maanden op barriques, waarvan 70% Frans en 30% Amerikaans eiken. Het zijn uitsluitend gebruikte vaten, om het fruit intact te laten. Het is dan ook een ideale combi tussen hout en fruit, met een bijzondere diepgang.
De La Posta Armando Bonarda (Estela Armando) is een ideale combinatie tussen hout en fruit, met een bijzondere diepgang, krachtig in de geur, zoet fruit, zoethout, tijm, vanille, gedroogde pruimen en chocola, frambozen, weelderig en mooi soepel, koffie, leer, tabak, heerlijk afgerond. Krachtige rode wijn. Smaakvol bij stoofschotel met wild, hazenpeper, entrecote van de grill, belegen kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Wijnhuis | La Posta |
Druif | Bonarda |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Voor alledag |
Wijnhuis
La Posta is in de Argentijnse traditie een taverne, waar de (wijn)boeren samenkomen voor een glas wijn, om verhalen over de oogst te delen en uiteraard voor hun dagelijkse siësta. Elk La Posta label illustreert een verhaal van deze individuele families. Een slok vol smaak en u verwelkomt deze kwekers in uw eigen gezin, in uw glas en in uw hart.
Angel Paulucci, van automonteur tot eigenaar van een wijngaard.
The Pizzella Family, voor de liefde voor natuur, hebben deze twee leraren de stad verlaten.
Domingo Fazzio, de dansende wijnboer die van vrouwen houdt.
Estela Armando, uit Italië om wijn te delen met de Trans-Europese spoorwegarbeiders