Filteren

Bodegas Volcanes

Bodegas Volcanes Carménère Reserva kopen? Slechts €9,90

Bodega Volcanes is een project dat in 2009 is gestart en onderdeel is van de Grupo Vinos del Pacifico (GVP). Een aantal medewerkers van deze groep kwam op het idee om een ​​serie wijnen te maken die afkomstig zouden moeten zijn van wijngaarden met 100% bodems van vulkanische oorsprong.

Het team bestond uit wijnmaker María del Pilar Díaz, geoloog Gonzalo Hendriguez en terroirmanager Agustín Aguerrea. Ze hebben drie wijngaarden geselecteerd, verspreid over heel Chili, die volgens hen de ultieme uitdrukking van een vulkanische bodem in de wijnen overbrengen. In Rapel Valley is dit een wijngaard met een bodem van slib, klei en leem aangevuld met grover materiaal zoals Andesietstenen (een uitstroomgesteente). In Maule Valley vonden ze een wijngaard met een bodem van (verweerd) graniet. In Malleco Valley is de wijngaard aangeplant op een bodem van zogenaamde "Tolhuaco", die bestaat uit de as van een vulkaan. María Díaz streeft ernaar om de puurheid en mineraliteit van de bodem in de wijnen tot uitdrukking te brengen. Dit werkt erg goed, vooral omdat er tijdens de fermentatie en rijping nooit overmatig gebruik wordt gemaakt van (nieuw) hout. De wijnen zijn stuk voor stuk levendig en rijk en hebben meer complexiteit in geur en smaak dan vergelijkbare wijnen uit dezelfde regio.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!