Filteren

Bandol (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In de hele Provence - zo beroemd om zijn droge roséwijnen - is Bandol de enige subregio die wordt geprezen om zijn rode wijnen. Hoewel Bandol-wijnmakers de verplichte Provençaalse rosé en kleine hoeveelheden witte wijnen van Clairette en Bourboulenc produceren, staan ​​ze vooral bekend om de rode wijnen met de temperamentvolle Mourvèdre-variëteit. Wijnen gemaakt van deze notoir laatrijpe druif kunnen rijk en langlevend zijn, maar het fruit moet volledig rijp zijn en de wijnstokken volledig rijp om wijngoed te produceren. Dit is geen probleem, dankzij het zonnige, mediterrane kustklimaat van Bandol, de wijngaarden op het zuiden en de reflecterende, kiezelachtige kalksteenbodems. Cinsaut en Grenache Noir worden meestal ook toegevoegd om de spierstructuur van Mourvèdre te verzachten en te ronden.

Bandol staat ook bekend als een kustplaats en om zijn restanques - de pittoreske terrasvormige wijngaarden die zich vastklampen aan de heuvels en uitkijken over de stad en de Middellandse Zee. Net als andere delen van de Provence biedt het toerisme een kant-en-klare markt voor de wijnen van Bandol. De oprukkende landinrichting bedreigt echter voortdurend de wijngaarden. De Banbdol Rose's (zoals o.a. Domaines Ott met zijn fameuze Château Romassan Bandol Coeur de Grain Rose en de Tempier Bandol Rose) zijn zonder twijfel de meeste bekende rose's. Juist deze rosé's zijn krachtiger en verbeteren zelfs met enige jaren flesrijping. Het klimaat en de ligging zo dicht bij de zee maakt dat bijna alle wijngaarden in de klein Bandol appelatie sustainable kunnen werken want de wind vanuit zee houdt de wijngaarden gezond.

Bandol (Appellatie)

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!