Filteren

Anysbos

Johan en Sue Heyns kochten in 2008 twee stukken land in de Botrivier Vallei. Vandaag staat het land bekend als Anysbos. Anysbos is genoemd naar de Anysboegoe (Agathosma Cerefolium) die groeit in de Overberg. Ze produceren fantastische wijn, olijfolie en kaas. In de loop der jaren hebben ze veel geleerd over het runnen van een boerderij. Ze worden bijgestaan door een geweldige staf, waarvan sommigen al vanaf het begin bij het bedrijf werken. De hulp en het advies van de wijnmakers van de Bot River vallei heeft hen in de loop der jaren enorm geholpen. In 2012 plantten Johan en Sue de eerste dryland bush vine Grenache in Botrivier. Andere variëteiten volgden: Chenin blanc, Grenache blanc, Rousanne, Marsanne, Shiraz en Cinsaut. De Anysbos wijnen zijn zeer gewild en uniek, vanwege de hoge kwaliteit maar ook vanwege de beperkte hoeveelheid die geproduceerd wordt.

De wijnmaakster van Anysbos is Marelise Niemann en deze heeft ook haar eigen lijn Momento Wines maar produceert ook de wijn van Anysbos. Zij gebruikt momenteel de Anysbos kelder voor alle wijnen die zij maakt. Ze is gepassioneerd over het werken met druivenrassen die goed geschikt zijn voor het Zuid-Afrikaanse klimaat. Dat betekent wijngaarden die weinig regenval en hoge temperaturen aankunnen; die op een natuurlijke manier in de omgeving passen en geen overdreven energie-input nodig hebben. Haar liefde voor de Botrivier Vallei en de cultivars die hier gedijen klinkt door in al haar wijnen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!