2019 Anysbos Tesame

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2030 |
- Koop 3 voor 33,75 27,89 en bespaar 6%
Omschrijving
De Anysbos Tesame is een sprankelende blend van Grenache Noir, Syrah en Cinsaut komende van de Botriver. Parfum, kruiden, fruit en hartige noten in de neus. Levendige noten van rode en zwarte bessen en pruimen, ondersteund door hartige specerijen en bewerkte aarde. De afdronk is fris met fijne, droge poederachtige tannines. De cool-climate Bot-river appelatie komt goed terug in de wijnen van Anysbos. Frisser, niet 'over-fruitig' en goed zuurgraad. 5* Platter
OVER ANYSBOS
Fantastische, premium wijnen van een kleine boerderij in Bot rivier. Deze unieke kleine appelatie ligt in de regio Western Cape. Als het gaat om Zuid-Afrikaanse wijnen met een koel klimaat, is Bot River een van de eerste plaatsen die in je opkomt. Met premium druiven en wijnen heeft de regio een reputatie opgebouwd voor zichzelf en het land. Johan en Sue Heyns kochten in 2008 twee stukken land in de Botrivier Vallei. Vandaag staat het land bekend als Anysbos. Anysbos is genoemd naar de Anysboegoe (Agathosma Cerefolium) die groeit in de Overberg. Ze produceren fantastische wijn, olijfolie en kaas. In de loop der jaren hebben ze veel geleerd over het runnen van een boerderij. Ze worden bijgestaan door een geweldige staf............ Lees meer onder de tab Wijnhuis
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Walker Bay |
Appellatie | Bot River |
Wijnhuis | Anysbos |
Druif | Cinsault, Grenache, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Johan en Sue Heyns kochten in 2008 twee stukken land in de Botrivier Vallei. Vandaag staat het land bekend als Anysbos. Anysbos is genoemd naar de Anysboegoe (Agathosma Cerefolium) die groeit in de Overberg. Ze produceren fantastische wijn, olijfolie en kaas. In de loop der jaren hebben ze veel geleerd over het runnen van een boerderij. Ze worden bijgestaan door een geweldige staf, waarvan sommigen al vanaf het begin bij het bedrijf werken. De hulp en het advies van de wijnmakers van de Bot River vallei heeft hen in de loop der jaren enorm geholpen. In 2012 plantten Johan en Sue de eerste dryland bush vine Grenache in Botrivier. Andere variëteiten volgden: Chenin blanc, Grenache blanc, Rousanne, Marsanne, Shiraz en Cinsaut. De Anysbos wijnen zijn zeer gewild en uniek, vanwege de hoge kwaliteit maar ook vanwege de beperkte hoeveelheid die geproduceerd wordt.
De wijnmaakster van Anysbos is Marelise Niemann en deze heeft ook haar eigen lijn Momento Wines maar produceert ook de wijn van Anysbos. Zij gebruikt momenteel de Anysbos kelder voor alle wijnen die zij maakt. Ze is gepassioneerd over het werken met druivenrassen die goed geschikt zijn voor het Zuid-Afrikaanse klimaat. Dat betekent wijngaarden die weinig regenval en hoge temperaturen aankunnen; die op een natuurlijke manier in de omgeving passen en geen overdreven energie-input nodig hebben. Haar liefde voor de Botrivier Vallei en de cultivars die hier gedijen klinkt door in al haar wijnen.