Filteren

Albarino

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 31

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Albarino druif is een witte druif die zeer herkenbaar is aan de dikke schil welke voornamelijk in het noord-westen van Spanje groeit. De druif heeft een gemiddelde rijpingstijd en een goed rendement.

Albarino wijnen hebben een vrij hoog alcoholgehalte. De druif wordt ook wel het broertje van de Riesling genoemd, dit komt omdat de Albarino druif een DNA-verband heeft met de Riesling druif. Deze druif maakt goed gebruik van het Atlantische zeeklimaat uit de Rias Baixas waar de bodem uit leisteen of graniet bestaat, deze combinatie zorgt voor wijnen die, als ze juist geproduceerd worden, een uitmuntende kwaliteit kunnen hebben; zalig droog en heerlijk fruitig zijn de wijnen van deze druif! Kenmerkende aroma's zijn citrus, bloesem en florale tonen. Doorgaans hoog in de zuurgraad levert deze druif lichte tot middelzware wijnen op. Houtrijping komt weinig voor bij deze druif.

De geschiedenis van de Albarino druif speelt zicht eerst af in Duitsland, wat nogal ver verwijderd is van Spanje. Er zijn namelijk meerdere verhalen over hoe Duitse monniken Riesling druivenstokken meenamen naar Galicia, daardoor denken de wijnkenners ook dat de Riesling druif gelijk is aan de Albarino druif, dit is ook aantoonbaar door de gelijkenis in de DNA van beide druiven, waar bijna geen verschil in zit. Daarna is de druif vanuit Galicia verder verspreid door het noord-weste van Spanje en is uiteindelijk de Albarino druif gaan heten, tijdens de reis van deze druif is de Albarino ook terecht gekomen in Portugal waar de naam Alvariñho is en hier wordt de druif gebruikt voor de 'bekende' Vinho Verde.

Voordat er veel professionele wijnmakers kwamen groeide de Albarino druif vooral aan de boomstammen van poppel bomen en in de bosjes aan de zijkanten van grote velden. Sommige wijngroeiers in Portugal gebruiken nog steeds deze methode omdat zij geloven dat de druif zo bedoeld was om te groeien. Echter, toen de 'grote' wijngroeiers een tijdje terug investeringen begonnen te maken, aangezien de vraag naar wijn steeds groter werd, veranderde de manier waarop deze druif gegroeid werd. De druif groeit nu vooral in hoge gebieden op grote velden, dicht op elkaar, en aangezien de druif goed tegen hitte en vochtigheid kan wordt er veel van geoogst en veel van geproduceerd. De Albarino is een werkelijke topdruif!

De Albarino wordt ook wel ' witte druif van Spanje' genoemd aangezien de hoogste kwaliteit van witte wijnen geproduceerd worden van deze druif. Grandcruwijnen verkoopt alleen de beste Albarino wijnen van de beste wijnhuizen uit Spanje!

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!