Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijnen uit de Veneto online kopen

De Veneto, bekend vanwege het tot de verbeelding sprekende Venetië en het Lago di Garda. Het afwisselende landschap van de Veneto strekt zich uit van de Alpen tot aan de Adriatische Zee en omvat bergen, heuvels, meren, rivierdalen, vlaktes en kustgebied.

Op het gebied van de wijnproductie staat de Veneto zowel voor kwantiteit als kwaliteit. Met een jaarlijkse productie van zo'n 9 miljoen hectoliter afkomstig van 75.000 hectare wijngaard staat deze regio op nummer 1, op de voet gevolgd door respectievelijk Apulieum; en Sicilium;.

De kwaliteit wordt uitgedrukt in de toekenning van het aantal classificaties: de regio telt 2 DOCG's en 19 DOC's. Tweederde van de totale wijnproductie valt echter onder de 9 IGT's die de regio rijk is. Dat betekent dat de Veneto naast een groot aantal kwaliteitswijnen ook een groot producent en exporteur is van relatief goedkopere en makkelijk drinkbare wijnen. In de regio zijn vrijwel alle wijntypes vertegenwoordigd: jonge witte en rode wijnen, een aanzienlijke hoeveelheid mousserende wijnen, stevige rode wijnen en tenslotte de passiti, waarbinnen de Recioto di Soave zelfs de status van DOCG geniet.

De bekendste wijnen zijn ongetwijfeld de Soave, de Valpolicella en de Bardolino. Alledrie afkomstig uit het meest westelijke deel van de regio, rond de stad Verona en het Gardameer. De eerste is een droge witte wijn op basis van de Garganega, in combinatie met de Trebbiano di Soave. Er worden grote hoeveelheden van geproduceerd en ge&eum;xporteerd. Net als bij de Valpolicella en de Bardolino kan de kwaliteit nogal verschillen, hoewel er over de hele linie de laatste jaren aanzienlijke successen zijn geboekt wat de kwaliteit betreft.

De beste droge Soave's vindt met doorgaans bij dÌe wijnmakers die tevens met de zoete DOCG-variant van de Soave hoog scoren, de Recioto di Soave. Een prachtige goudgele wijn, gemaakt van gedeeltelijk ingedroogde druiven van de Garganega, aangevuld met maximaal 30% Trebbiano di Soave en/of Chardonnay en/of Pinot blanc. De droge Soave heeft een licht bittertje in de afdronk en is een geschikte begeleider van diverse visgerechten en zeevruchten.

De Valpolicella, uit het gebied rond het gelijknamige dorp tussen Verona en het Gardameer, is een blend van diverse druivensoorten waarvan de Corvina Veronese en de Rondinella de belangrijkste basis vormen. Het resultaat is, zoals gezegd, uiteenlopend van kwaliteit, maar in het algemeen kan de Valpolicella als zacht, vol en droog gekarakteriseerd worden, waarmee zij een goede begeleider van tal van vlees- en pastagerechten vormt.

De Amarone della Valpolicella is een fenomeen op zich: de laat geoogste druiven worden op rieten matten in de zon te drogen gelegd, of opgehangen in goed geventileerde ruimtes, zodat de druiven voor een groot deel indrogen terwijl de suikers behouden blijven. Pas in de maand januari worden de druiven geperst en ontstaat er een suiker- en extractrijke most. Het uiteindelijke resultaat is een krachtige rode wijn die door de algehele vergisting van de druivensuikers een alcoholpercentage van circa 15% kan bereiken. De wijn kenmerkt zich, naast het hoge alcoholgehalte, door een intens bouquet en een volle, complexe structuur met een aangenaam bittertje ('amaro'). Past goed bij wild en stevige vleesgerechten, evenals bij gerijpte kazen en is zeer geschikt voor oudering op fles. Wanneer de druivensuikers niet geheel in alcohol worden omgezet spreekt men van een Recioto di Valpolicella: een zoete rode dessertwijn met een alcoholpercentage van minimaal 14%.

Ook de Bardolino, eveneens afkomstig van de heuvels rond Verona, wint aan faam. De Bardolino Superiore en de Bardolino Classico Superiore mogen tegenwoordig zelfs DOCG op het etiket zetten. Het betreft hier robijnrode wijnen die ten minste 12% alcohol moeten bezitten en 1 jaar houtlagering gehad moeten hebben alvorens in de handel gebracht te worden. Het zijn droge, licht bittere, maar zeer delicate wijnen die bij diverse lichte vleesgerechten, maar ook bij antipasti op basis van vlees en kaas gedronken kunnen worden. Naast de Bardolino Superiore kent men ook de steeds populairder wordende Bardolino Novello en de Bardolino Chiaretto. Deze laatste is gedeeltelijk zonder druivenschil bereid en dankt daaraan zijn lichte, kersenrode kleur. Beide dienen jong en licht gekoeld gedronken te worden.

De Bianco di Custoza ook uit het gebied rond Verona, is gemaakt van onder andere de Garganega en de Trebbiano Toscano. Het is een frisse, licht kruidige witte wijn die aan bekendheid wint, niet alleen in Italië zelf maar ook daarbuiten.

Een ander 'gegeven' in de Veneto is de Proscecco, afkomstig uit het noordoostelijke deel van de regio, rond de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene, en gemaakt van de gelijknamige druivensoort. Hoewel er ook zoete varianten bestaan zijn de meeste Prosecco's droog en vrijwel altijd in meer (in de vorm van een Spumante) of mindere mate (in de vorm van een Frizzante) mousserend. De inwoners van de Veneto nuttigen deze frisse witte wijn graag als apèritief of bij diverse salades en lichte visgerechten.

Twee gebieden die aan populariteit winnen binnen de wijnproductie zijn de Colli Berici, vanwege zijn verdienstelijke wijnen van internationale druivenrassen, en de Colli Euganei waar men steeds betere rode en witte wijnen produceert van inheemse druivenrassen. In de omgeving van Vicenza, ten oosten van Verona, wordt de Gambellara gemaakt. Een zachte droge witte wijn met een mooi bittertje in de afdronk. Te drinken als apèritief of als begeleider van diverse visgerechten, salades en lichte vleesgerechten.

Tenslotte maken we melding van de Torcolato: een schitterende fluweelzachte goudgele zoete wijn van ingedroogde druiven met een rijk bouquet en een delicate smaak met tonen van honing en amandel. De Torcolato valt onder de DOC Breganze.

Artikel 1 tot 10 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Cielo Prosecco Frizzante

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Deze prosecco is helder strogeel van kleur. In de neus komen frisse en florale geuren naar voren. De smaak van deze prosecco is fruitig.


    Lees meer

  • 2017 Zenato Soave Classico

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Deze Zenato Soave is een elegante droge witte wijn. De wijn zit vol fruit aroma's die de wijn fris en levendig maken. Deze Soave smaakt heerlijk op het terras op bij salade's
    Lees meer

  • 2014 Torresella Pinot Grigio

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De eigenaar van Torresella is het topwijnhuis Ca'Del Bosco dus kwaliteit verzekerd. Torresella is een modern bedrijf uit de Veneto met een sterke focus op sustainability en CO2 neutraal werken. Toressela is de grondlegger van de Pinot Grigio in de Veneto. De Torresella Pinot Grigio is een 100% Pinot Grigio wijn met een een laag restzoetgehalte. De wijn heeft een mooie zeer lichtgele kleur. De wijn heeftVeel finesse en overdaad aan wit fruit maar blijft heerlijk fris en droog. De Torresella Pinot Grigio is een wijn met een zeer uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • 2013 Torresella Merlot

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De eigenaar van Torresella is het topwijnhuis Ca'Del Bosco dus kwaliteit verzekerd. Torresella is een modern bedrijf uit de Veneto met een sterke focus op sustainability en CO2 neutraal werken. De Torresella Merlot is een 100% Merlot wijn met een een laag restzoetgehalte. De wijn heeft een dieprode kleur met een mooie, kruidige neus, gedomineerd door aroma’s van bramen en pruimen. Een wijn met een zeer uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • 2017 Zenato Bardolino Rosso

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau. De Zenato Bardolino Rosso is een rode wijn uit de zone tussen Peschiera en Garda van de druivensoorten Corinva, Molinara, Negrara en Rondinella. Dit met een maximale aanvulling van 15% Sangiovese, Garganega en Rossignola. De Corinva geeft de Zenato Bardolino Rosso kleur en sterkte. De Rondinella druif een frisse smaak en de Molinara zorgt voor de verfijnde aroma's. De Bardolino Rosso is een niet zware wijn met een fruitig karakter en advies is om de wijn zeer licht gekoeld te drinken (16 graden)
    Lees meer

  • 2017 Zenato Pinot Grigio delle Venezie

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Deze Zenato Soave is een elegante droge witte wijn. De wijn zit vol fruit aroma's die de wijn fris en levendig maken. Deze Soave smaakt heerlijk op het terras op bij salade's
    Lees meer

  • 2017 Bolla Soave Classico Rétro DOC

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    In 1950 bottelden de kleinkinderen van de oprichter van Pedemonte Cellar in Valpolicella, de favoriete wijn van hun opa om zijn 80e verjaardag te vieren. Dat was de Amarone. En zo begon de commerciële historie van deze wijn. De allereerste Amarone ooit gemaakt, gelanceerd door Bolla, en nu geliefd over de hele wereld. Met deze Amarone herontdekt Bolla de origine van wijn en produceert dan ook met toewijding en respect voor traditie. Deze eerste Amarone ooit gemaakt, bezit een complex aroma van zwarte kersen, vanille, drop en ceder hout. Vol van smaak, krachtig, met zuivere tonen van cacao en specerijen.

    “Denk aan zoete kersen, melkchocola, nootjes, likeur, krenten, gefruite paddenstoelen, een tabakszweem, vijgen en rozijnen, en u bent een aardig eind op streek. De wijn zelf is dat ook overigens. Lang wegleggen strekt niet tot aanbeveling”. Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2018, beoordeeld met een 8,5.


    Lees meer

  • 2017 Ai Galli Pinot Grigio delle Venezie DOC

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Amore, Passione e Tradizione'', dat is waar deze wijnproducent voor staat. Azienda Agricola Ai Galli di Buziol Elide ging begin jaren '70 van start en heeft vandaag de dag bijna 50 hectare eigen wijngaarden tot haar bezit. Gelegen in de commune Lison-Pramaggiore, vallen allen percelen binnen de D.O.C. Prosecco. Met liefde en passie worden hier op traditionele wijze wijnen geproduceerd met behulp van de meest moderne en innovatieve vinificatietechnieken. De Ai Galli Pinot Grigio delle Venezie d.o.c. is Pinot Grigio met een hele sterke persoonlijkheid. Een heldere, strogele kleur, een heerlijk aroma een intense smaak. Droog, vol en harmonieus. Een zeer prettige wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • Nani Rizzi Prosecco  Extra Dry DOC

    Maak favoriet

    136 op voorraad

    Deze Prosecco Extra Dry van het Italiaanse wijnhuis Nani Rizzi komt van prachtige wijngaarden uit de heuvelachtige regio in de provincie Treviso. Een fantastische wijn, bleek stro-geel van kleur, met uitstekende en zeer elegante fruitige aroma's van rijpe appel en gele perzik. Met zijn droge, sprankelende smaak is de Prosecco Spumante Extra Dry echt een aanrader, en zeker voor deze prijs! Deze Prosecco komt erg goed tot zijn recht bij zogenaamde 'hors d'oeuvres'. 

    Het Italiaanse wijnhuis Nani Rizzi produceerde deze Processo door het combineren van traditionele werkwijzen met nieuwe innovatieve technieken om zo een oprecht en verfijnd mogelijk product te kunnen maken. Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie worden gemaakt. 


    Lees meer

  • Prosecco Ponte Spumante Manzoni Piave

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    In de heuvels van Veneto ten noorden van Venetië vindt u de Prosecco wijngaarden. De Ponte Spumante Manzoni Piave is de meest feestelijke variant. In tegenstelling tot de frizzante heeft deze Spumante de echte bubbel. De kleur is strogeel en men proeft de levendige combinatie van citrus en volrijpe appels. Een echte feestdrank, maar ook erg lekker op een mooie zomerse dag. Koel serveren


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen