2023 Finca Eloisa Appassionada Blanco

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2026 |
- Koop 6 voor 8,45 6,98 en bespaar 13%
Op voorraad
37 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Deze zeer gewilde Finca EloĆsa Appassionada wijnen worden gemaakt door Bodegas Medio en komt uit de DOC Rioja. De bodega ligt aan de voet van de Sierra de Yarga ten zuiden van Logrono. Het gebied heeft een continentaal klimaat met mediterrane zomers. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 500 meter.
De Finca EloĆsa Appassionada Blanco is een blend van Tempranillo Blanco en Chardonnay. Een deel van de oogst wordt traditioneel vergist en een 2e deel wordt niet geheel uitvergist, waardoor de wijn een klein deel aan overgiste suikers bevat. Daarna rijpt de wijn voor minimaal 4 maanden op Amerikaans eiken. Een klein deel van de Chardonnay van de druiven is ingedroogd (Appasimento)
De Finca EloĆsa Appassionada Blanco is een heerlijke rijke witte wijn met aroma van tropisch fruit, ananas en minerale tonen. De smaak toont duidelijk de invloed van de rijping op eiken vat. Dit is voor de liefhebbers van een ronde, volle, wit wijn. De ideale drink temperatuur is wat ons betreft tussen de 8-10°C. Heerlijk bij Kip. Kalkoen, rijpe zachte kazen
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Finca Eloisa |
Druif | Chardonnay, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Wijnhuis
Bodegas Finca EloĆsa is een Spaans wijnhuis gelegen in Aldeanueva de Ebro, in de prestigieuze Rioja-regio. Het wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering door traditionele Spaanse druivenrassen te combineren met de Appassimento-methode, een techniek waarbij druiven worden ingedroogd om een geconcentreerdere smaak te verkrijgen. ā
Deze zeer gewilde Finca EloĆsa Appassionada wijnen worden gemaakt door Bodegas Medio en komt uit de DOC Rioja. De bodega ligt aan de voet van de Sierra de Yarga ten zuiden van Logrono. Het gebied heeft een continentaal klimaat met mediterrane zomers. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 500 meter.
De Finca EloĆsa Appassionada Blanco is een blend van Tempranillo Blanco en Chardonnay. Een deel van de oogst wordt traditioneel vergist en een 2e deel wordt niet geheel uitvergist, waardoor de wijn een klein deel aan overgiste suikers bevat. Daarna rijpt de wijn voor minimaal 4 maanden op Amerikaans eiken. Een klein deel van de Chardonnay van de druiven is ingedroogd (Appasimento)
De Finca EloĆsa Appassionada Blanco is een heerlijke rijke witte wijn met aroma van tropisch fruit, ananas en minerale tonen. De smaak toont duidelijk de invloed van de rijping op eiken vat. Dit is voor de liefhebbers van een ronde, volle, wit wijn. De ideale drink temperatuur is wat ons betreft tussen de 8-10°C. Heerlijk bij Kip. Kalkoen, rijpe zachte kazen
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Finca Eloisa |
Druif | Chardonnay, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Bodegas Finca EloĆsa is een Spaans wijnhuis gelegen in Aldeanueva de Ebro, in de prestigieuze Rioja-regio. Het wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering door traditionele Spaanse druivenrassen te combineren met de Appassimento-methode, een techniek waarbij druiven worden ingedroogd om een geconcentreerdere smaak te verkrijgen. ā