2023 Finca Eloisa Appassionada Tinto

rotation
  • Koop 6 voor 8,45 6,98 en bespaar 13%

Op voorraad

43 items beschikbaar

Nabestelling mogelijk
🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt maandag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Deze zeer gewilde Finca EloĆ­sa Appassionada wijnen worden gemaakt door Bodegas Medio en komt uit de DOC Rioja. De bodega ligt aan de voet van de Sierra de Yarga ten zuiden van Logrono. Het gebied heeft een continentaal klimaat met mediterrane zomers. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 500 meter.

De Finca EloĆ­sa Appassionada tinto wordt gemaakt van de Tempranillo druif De druiven worden laat en het seizoen geoogst, waardoor de zuurgraad lager en potentieel alcohol iets hoger is. Een deel van de druiven ondergaat een indroging van enkele dagen (Apassimento). Hierna volgt een klassieke vergisting en rijping van 4-6 maanden op Amerikaans en Frans eiken. De nieuwe oogst wordt altijd vermengd met een klein deel van de voorgaande dus feitelijk is dit een Non-vintage wijn. De ideale drink temperatuur is wat ons betreft tussen de  14-16°C

De  Finca EloĆ­sa Appassionada tinto barst van rijp rood fruit, zoethout en de mooie kenmerkende Rioja-kruidighied. De smaak is heel zacht en rond, met een fijne zuidelijke zwoelheid. De tannines zijn helemaal rond en de stroefheid is verdwenen. Dit is voor de liefhebber van een volle, zachte rijpe rode wijn. Deze wijn is een prima begeleider bij stoofschotels en oude harde kazen

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Finca Eloisa
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2028
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk

Wijnhuis

chevron-down

Bodegas Finca EloĆ­sa is een Spaans wijnhuis gelegen in Aldeanueva de Ebro, in de prestigieuze Rioja-regio. Het wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering door traditionele Spaanse druivenrassen te combineren met de Appassimento-methode, een techniek waarbij druiven worden ingedroogd om een geconcentreerdere smaak te verkrijgen. ​

Bijlagen

chevron-down