2023 Domaine Weinbach Riesling

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2038 |
- Koop 3 voor 33,25 27,48 en bespaar 5%
- Koop 6 voor 32,25 26,65 en bespaar 8%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Elegant en vrouwelijk. Biologisch dynamisch. De filosofie van Domaine Weinbach (familiebedrijf van de familie Faller) is het produceren van harmonieuze en elegante wijnen met een intense fruitigheid, die puurheid en zuiverheid paren aan concentratie en complexiteit. Bleekkleurige wijn met een fantastische neus waarin rijp-, rijk- en frisheid voorkomen, van appelbeigné tot subtiel sinaasappelfris. In de mond oor dat delicaat frisse, naast het het weelderige fruitige en zo mooi in balans gehouden door frisse zuurtjes. Samen met de levendige minerale ondertoon geeft dat deze droge wijn extra spanning. Mooi!
De druiven die afkomstig zijn uit de Clos des Capucins worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt, In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden grote oude eikenhouten foeders. Na 8 maanden rijping vindt het bottelen plaats. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .Lekker als aperitief, oesters, kreeft, zeevis als tong en tarbot, kalkoen en Bresse kip met paddestoelen, sushi en sashimi.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Alsace - Elzas |
Wijnhuis | Domaine Weinbach |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2022 - 2040
The 2020 Riesling Cuvée Colette is very clear, refined and elegant on the nose, which indicates perfectly ripe and elegant Riesling fruit. Pure and crystalline on the palate, this is an aromatic, fresh and saline, even light and frisky Riesling with great purity and finesse. It's very stimulating and crystalline, with delicate bitters on the finish. 13.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in May 2022.
Published: Mar 09, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
DOMAINE WEINBACH RIESLING ALSACE CUVÉE COLETTE 2021
Tuesday, April 4, 2023
CountryFrance
RegionAlsace
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
Stunning nose of yellow peach, pomelo and fresh pineapple that pulls you into this simultaneously ripe and vibrant dry riesling. The ripe citrus flavors run right through the palate into the long finish that’s so uplifting it makes you feel good to be alive. So polished and precise. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Weinbach dat ook bekend is onder de naam Clos des Capucins, is niet alleen een van allerbeste domaines van de Elzas, de verfijnde en geconcentreerde witte wijnen worden zelfs tot de beste ter wereld gerekend. Het wijngoed dat zijn naam ontleent aan het beekje dat ter plekke door de wijngaarden stroomt, ligt tussen de dorpen Kaysersberg en Kientzheim en heeft een geschiedenis die ver teruggaat. In 860 verkreeg de Abdij d’Etival via een schenking grond die nu tot de huidige wijngaarden behoren van Domaine Weinbach. Rondom een gedeelte van dit perceel werd in het begin van de zeventiende eeuw, door Capucijner monniken een muur gebouwd.
Deze 5 hectare grote wijngaard is het nog steeds bestaande Clos des Capucins. Na de Franse revolutie werden de wijngaarden en het klooster door de staat onteigend en verkocht. Uiteindelijk waren het de gebroeders Faller, twee leerlooiers uit het nabij gelegen Kaysersberg, die de vervallen abdij en het bijbehorende Clos des Capucins in 1898 kochten en opknapten. Théo Faller zette met veel energie het werk van zijn vader en oom voort. Hij kocht delen van omringende Grand Cru wijngaarden als Furstentumen, Schlossberg, Mambourg en Marckrain en wist de wijnen van Domaine Weinbach naar ongekend hoog niveau te brengen. Met de derde generatie kregen de wijnen nog meer verfijning en diepgang, want vanaf 1988 werd er eerst naar biologische wijnbouw overgestapt en vervolgens werd in 2005 de keuze gemaakt om de 28 hectare aan wijngaarden en het wijnmaken geheel volgens biologisch dynamische principes te gaan doen. Het resultaat is verbluffend; de witte wijnen hebben nu een ongekende mineraliteit, finesse en concentratie. Het is het resultaat van natuurlijke preparaten, het handelen al naar gelang de stand van de maan en de sterren, het al in een vroeg stadium drastisch snoeien, druiven met een optimale rijpheid met de hand plukken, met zeer lage rendementen en liefst met de eerste effecten van de nobele rotting en verder een vinificatie met zo min mogelijk interventie.
Elegant en vrouwelijk. Biologisch dynamisch. De filosofie van Domaine Weinbach (familiebedrijf van de familie Faller) is het produceren van harmonieuze en elegante wijnen met een intense fruitigheid, die puurheid en zuiverheid paren aan concentratie en complexiteit. Bleekkleurige wijn met een fantastische neus waarin rijp-, rijk- en frisheid voorkomen, van appelbeigné tot subtiel sinaasappelfris. In de mond oor dat delicaat frisse, naast het het weelderige fruitige en zo mooi in balans gehouden door frisse zuurtjes. Samen met de levendige minerale ondertoon geeft dat deze droge wijn extra spanning. Mooi!
De druiven die afkomstig zijn uit de Clos des Capucins worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt, In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden grote oude eikenhouten foeders. Na 8 maanden rijping vindt het bottelen plaats. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .Lekker als aperitief, oesters, kreeft, zeevis als tong en tarbot, kalkoen en Bresse kip met paddestoelen, sushi en sashimi.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Alsace - Elzas |
Wijnhuis | Domaine Weinbach |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2022 - 2040
The 2020 Riesling Cuvée Colette is very clear, refined and elegant on the nose, which indicates perfectly ripe and elegant Riesling fruit. Pure and crystalline on the palate, this is an aromatic, fresh and saline, even light and frisky Riesling with great purity and finesse. It's very stimulating and crystalline, with delicate bitters on the finish. 13.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in May 2022.
Published: Mar 09, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
DOMAINE WEINBACH RIESLING ALSACE CUVÉE COLETTE 2021
Tuesday, April 4, 2023
CountryFrance
RegionAlsace
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
Stunning nose of yellow peach, pomelo and fresh pineapple that pulls you into this simultaneously ripe and vibrant dry riesling. The ripe citrus flavors run right through the palate into the long finish that’s so uplifting it makes you feel good to be alive. So polished and precise. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Weinbach dat ook bekend is onder de naam Clos des Capucins, is niet alleen een van allerbeste domaines van de Elzas, de verfijnde en geconcentreerde witte wijnen worden zelfs tot de beste ter wereld gerekend. Het wijngoed dat zijn naam ontleent aan het beekje dat ter plekke door de wijngaarden stroomt, ligt tussen de dorpen Kaysersberg en Kientzheim en heeft een geschiedenis die ver teruggaat. In 860 verkreeg de Abdij d’Etival via een schenking grond die nu tot de huidige wijngaarden behoren van Domaine Weinbach. Rondom een gedeelte van dit perceel werd in het begin van de zeventiende eeuw, door Capucijner monniken een muur gebouwd.
Deze 5 hectare grote wijngaard is het nog steeds bestaande Clos des Capucins. Na de Franse revolutie werden de wijngaarden en het klooster door de staat onteigend en verkocht. Uiteindelijk waren het de gebroeders Faller, twee leerlooiers uit het nabij gelegen Kaysersberg, die de vervallen abdij en het bijbehorende Clos des Capucins in 1898 kochten en opknapten. Théo Faller zette met veel energie het werk van zijn vader en oom voort. Hij kocht delen van omringende Grand Cru wijngaarden als Furstentumen, Schlossberg, Mambourg en Marckrain en wist de wijnen van Domaine Weinbach naar ongekend hoog niveau te brengen. Met de derde generatie kregen de wijnen nog meer verfijning en diepgang, want vanaf 1988 werd er eerst naar biologische wijnbouw overgestapt en vervolgens werd in 2005 de keuze gemaakt om de 28 hectare aan wijngaarden en het wijnmaken geheel volgens biologisch dynamische principes te gaan doen. Het resultaat is verbluffend; de witte wijnen hebben nu een ongekende mineraliteit, finesse en concentratie. Het is het resultaat van natuurlijke preparaten, het handelen al naar gelang de stand van de maan en de sterren, het al in een vroeg stadium drastisch snoeien, druiven met een optimale rijpheid met de hand plukken, met zeer lage rendementen en liefst met de eerste effecten van de nobele rotting en verder een vinificatie met zo min mogelijk interventie.