2022 Emilio Moro El Zarzal
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
De 2 nieuwe witte wijnen van Emilio Moro zijn de El Zarzal en de La Revelia en hebben hun levenslicht gezien met jaargang 2016. Allebei zijn ze gebaseerd op de nobele druif de Godello en de wijngaarden liggen in de Bierzo. Men heeft meer dan 10 jaar gewerkt aan deze nieuwe (witte) wijnen om hiermee pracht wijnen te produceren welke passen bij een high-end wijnbedrijf zoals Emilio Moro. Dat zij niet de enige zijn die dit doen getuigt Mauro welke met zijn Godello's ook zeer aan de weg timmert.
De El Zarzal is geproduceerd met druiven van 20 jaar oude wijnstokken in Bierzo, die zijn gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt in eiken vaten van 2500 liter gedurende 8 maanden. In het glas heeft de el Zarzal een licht bleek gouden kleur en de wijn is helder. In de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit wat zo behoort bij een goede Godello. Zeker waard om te vermelden is de geweldige uitmonstering en het artistieke labels van deze nieuwe witte telgen van de in de Emilio Moro familie die zijn ontworpen door de Kunstenaar Domingo Zapata die alle labels en de box heeft ontworpen. David komt van het eiland Mallorca in Spanje en verhuisde vele jaren geleden naar de VS, NYC,
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres. De Zarzal staat in de top 100 beste wijnen van Wine Spectator welke eind November beschikbaar is gekomen - https://top100.winespectator.com/lists/
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Bierzo (Appellatie) |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Godello |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.
Omschrijving
De 2 nieuwe witte wijnen van Emilio Moro zijn de El Zarzal en de La Revelia en hebben hun levenslicht gezien met jaargang 2016. Allebei zijn ze gebaseerd op de nobele druif de Godello en de wijngaarden liggen in de Bierzo. Men heeft meer dan 10 jaar gewerkt aan deze nieuwe (witte) wijnen om hiermee pracht wijnen te produceren welke passen bij een high-end wijnbedrijf zoals Emilio Moro. Dat zij niet de enige zijn die dit doen getuigt Mauro welke met zijn Godello's ook zeer aan de weg timmert.
De El Zarzal is geproduceerd met druiven van 20 jaar oude wijnstokken in Bierzo, die zijn gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt in eiken vaten van 2500 liter gedurende 8 maanden. In het glas heeft de el Zarzal een licht bleek gouden kleur en de wijn is helder. In de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit wat zo behoort bij een goede Godello. Zeker waard om te vermelden is de geweldige uitmonstering en het artistieke labels van deze nieuwe witte telgen van de in de Emilio Moro familie die zijn ontworpen door de Kunstenaar Domingo Zapata die alle labels en de box heeft ontworpen. David komt van het eiland Mallorca in Spanje en verhuisde vele jaren geleden naar de VS, NYC,
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres. De Zarzal staat in de top 100 beste wijnen van Wine Spectator welke eind November beschikbaar is gekomen - https://top100.winespectator.com/lists/
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Bierzo (Appellatie) |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Godello |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.