2022 Emilio Moro Vendimia Seleccionada
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Omschrijving
Elk jaar wordt het beste plot van de wijngaard waarvan Emilio Moro wordt gemaakt geselecteerd door de familie Moro en wordt gebruikt voor de schaarse Vendimia Seleccionada (Select Harvest).
De druiven komen van de wijngaard Turquilla, dat een kleiachtige grond heeft en zich op 900 m boven de zeespiegel bevindt. Gefermenteerd bij gecontroleerde temperatuur en gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten (50-50) gedurende 12 maanden, waarbij het gebruik van nieuwe en tweedejaars eiken wordt gecombineerd. Van de Emilio Moro Vendimia Seleccionada zijn wereldwijn rond de 10.000 flessen beschikbaar en worden op allocatie uitgeven aan een beperkt aantal importeurs (waaronder Grandcruwijnen) om die reden zult u deze wijn ook niet zo vaak zien en ook wij ontvangen maar een handvol van deze wijn.
De Vendimia Seleccionada toont de huisstijl Emilio Moro en de pure smaak van Tempranillo op hoog-gelegen gebied. De wijn heeft een goede rijpheid en concentratie, aanwezig eiken en korrelige tannines en vertoont het een opmerkelijke frisheid. Mooi robijnrood, met rood en donker fruit en beetje leder, ceder en espresso en beetje pruim, Vol maar ook fris in de mond.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.