2022 Clos Figueras Serras del Priorat

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2029 |
Op voorraad
8 items beschikbaar
Omschrijving
De wijngaarden liggen op eeuwenoude terrassen die moeilijk bereikbaar zijn. Het bergachtige Priorat heeft een uniek microklimaat en het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm groot. De bodem bestaat uit leisteen, ook wel llicorella genoemd, en die zorgt voor het typische terroir-karakter in de wijn. De productie in het gebied is kleinschalig en de populariteit groeit nog steeds. Serras del Priorat wordt gemaakt van Garnacha (55%), Cariñena (20%), Syrah (15%) en Cabernet Sauvignon (10%). De gemiddelde leeftijd van de stokken is 16 jaar. De landbouw is biologisch gecertificeerd en ze volgen de biologisch-dynamische kalender, maar zijn niet gecertificeerd. De wijnen staan ​​onder de hoede van zijn dochter, Ann-Josephine Cannan, Silvia Puig en zijn Rhône-vriend Alain Graillot. De totale productie bedraagt ​​gemiddeld 35.000 flessen,
Fermentatie in 2500 liter vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Daily "pigeage". Na fermentatie de maceratie gedurende nog eens 2 weken, gevolgd door 8 maanden opvoeding in 500 liter Franse eiken vaten.De Serras del Priorat van Clos Figueras is prachtig diep rood van kleur. De weelderige Serras heeft een krachtige, bloemig boeket met een vleugje jodium en honing. De smaak is medium-bodied - mooi zacht en soepel en heeft een zeer goede zuurgraad eneen mooie concentratie en een onverwachte elegantie. Deze zeer fraaie Priorat heeft zeer Rhône-achtig eigenschappen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Figueras |
Druif | Alicante bouschet, Cabernet Sauvignon, Carignan, Garnacha, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$35
Drink Date:
2022 - 2026
The young and juicy red 2021 Serras del Priorat is a blend of Garnacha, Cariñena, Syrah and Cabernet Sauvignon produced in an approachable way. It has a soft palate and round tannins achieved through maturing it in used 300- and 500-liter French oak barrels for seven months. It's fruit-driven, with ripe fruit and 14.5% alcohol, keeping good freshness and balance. 17,200 bottles produced. It was bottled in March 2022.
The Priorat project from Christopher Cannan and his daughter, Anne-Josephine, has a new Garnacha Blanca coming into production: they have a total of 22 hectares of vineyards, 12 of them in production, some 92-year-old Garnacha and the rest Garnacha Blanca, Viognier, Chenin Blanc, Cariñena, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Monastrell and Syrah, all in Gratallops. Their enotourism (rooms and restaurant) activity is coming back after COVID. They produce between 35,000 and 40,000 bottles per year.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CLOS FIGUERES PRIORAT SERRAS DEL PRIORAT 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
Attractive nose filled with an array of red and blue berry fruit. Some potpourri and flowers. Bright, juicy berries are evenly enveloped by chalky tannins, following through to a vibrant, mineral finish. Excellent precision, vibrancy and drinkability. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Wijnhuis Clos Figueras is gelegen in het centrum van het plaatsje Gratallops in de Spaanse provincie Tarragona. Wijnhuis Clos Figueras heeft een fantastische, 300 jaar oude ondergrondse kelder die de perfecte omstandigheden creëert voor de rijping van de wijnen in Franse eiken vaten.
Het Domaine is in 1997 aangekocht door Christopher Cannan en zijn vrouw Charlotte mede geïnspireerd door de beroemde Rene Barbier (Clos Mogador). Het landgoed ligt in het hart van de Priorat, in het dorp Gratallops. De bodem bestaat uit leisteen (ofwel licorella), wat het geheim is achter de prachtige mineraliteit in de wijn. Alle wijngaarden zijn beplant op moeilijk bereikbare eeuwenoude terrassen. Vandaag de dag wordt Christopher geadviseerd door Alain Graillot (beroemd uit de Rhône Vallei) wat resulteert in wijnen met finesse en elegantie. Het bergachtige Priorat heeft een eigen microklimaat. De zomers zijn lang en erg warm. In de winter kan het kwik dalen tot de nul graden. De productie in het gebied is schaars en zo bestaat er wel degelijk een niche markt voor Priorat wijnen, vooral de nieuwe wijnen uit Gratallops.
De wijngaarden liggen op eeuwenoude terrassen die moeilijk bereikbaar zijn. Het bergachtige Priorat heeft een uniek microklimaat en het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm groot. De bodem bestaat uit leisteen, ook wel llicorella genoemd, en die zorgt voor het typische terroir-karakter in de wijn. De productie in het gebied is kleinschalig en de populariteit groeit nog steeds. Serras del Priorat wordt gemaakt van Garnacha (55%), Cariñena (20%), Syrah (15%) en Cabernet Sauvignon (10%). De gemiddelde leeftijd van de stokken is 16 jaar. De landbouw is biologisch gecertificeerd en ze volgen de biologisch-dynamische kalender, maar zijn niet gecertificeerd. De wijnen staan ​​onder de hoede van zijn dochter, Ann-Josephine Cannan, Silvia Puig en zijn Rhône-vriend Alain Graillot. De totale productie bedraagt ​​gemiddeld 35.000 flessen,
Fermentatie in 2500 liter vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Daily "pigeage". Na fermentatie de maceratie gedurende nog eens 2 weken, gevolgd door 8 maanden opvoeding in 500 liter Franse eiken vaten.De Serras del Priorat van Clos Figueras is prachtig diep rood van kleur. De weelderige Serras heeft een krachtige, bloemig boeket met een vleugje jodium en honing. De smaak is medium-bodied - mooi zacht en soepel en heeft een zeer goede zuurgraad eneen mooie concentratie en een onverwachte elegantie. Deze zeer fraaie Priorat heeft zeer Rhône-achtig eigenschappen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Figueras |
Druif | Alicante bouschet, Cabernet Sauvignon, Carignan, Garnacha, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$35
Drink Date:
2022 - 2026
The young and juicy red 2021 Serras del Priorat is a blend of Garnacha, Cariñena, Syrah and Cabernet Sauvignon produced in an approachable way. It has a soft palate and round tannins achieved through maturing it in used 300- and 500-liter French oak barrels for seven months. It's fruit-driven, with ripe fruit and 14.5% alcohol, keeping good freshness and balance. 17,200 bottles produced. It was bottled in March 2022.
The Priorat project from Christopher Cannan and his daughter, Anne-Josephine, has a new Garnacha Blanca coming into production: they have a total of 22 hectares of vineyards, 12 of them in production, some 92-year-old Garnacha and the rest Garnacha Blanca, Viognier, Chenin Blanc, Cariñena, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Monastrell and Syrah, all in Gratallops. Their enotourism (rooms and restaurant) activity is coming back after COVID. They produce between 35,000 and 40,000 bottles per year.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CLOS FIGUERES PRIORAT SERRAS DEL PRIORAT 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
Attractive nose filled with an array of red and blue berry fruit. Some potpourri and flowers. Bright, juicy berries are evenly enveloped by chalky tannins, following through to a vibrant, mineral finish. Excellent precision, vibrancy and drinkability. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis Clos Figueras is gelegen in het centrum van het plaatsje Gratallops in de Spaanse provincie Tarragona. Wijnhuis Clos Figueras heeft een fantastische, 300 jaar oude ondergrondse kelder die de perfecte omstandigheden creëert voor de rijping van de wijnen in Franse eiken vaten.
Het Domaine is in 1997 aangekocht door Christopher Cannan en zijn vrouw Charlotte mede geïnspireerd door de beroemde Rene Barbier (Clos Mogador). Het landgoed ligt in het hart van de Priorat, in het dorp Gratallops. De bodem bestaat uit leisteen (ofwel licorella), wat het geheim is achter de prachtige mineraliteit in de wijn. Alle wijngaarden zijn beplant op moeilijk bereikbare eeuwenoude terrassen. Vandaag de dag wordt Christopher geadviseerd door Alain Graillot (beroemd uit de Rhône Vallei) wat resulteert in wijnen met finesse en elegantie. Het bergachtige Priorat heeft een eigen microklimaat. De zomers zijn lang en erg warm. In de winter kan het kwik dalen tot de nul graden. De productie in het gebied is schaars en zo bestaat er wel degelijk een niche markt voor Priorat wijnen, vooral de nieuwe wijnen uit Gratallops.