2019 Gianfranco Fino Salento Negraomaro Jo

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | Salento |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2022 - 2031 |
Op voorraad
7 items beschikbaar
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Appellatie | Salento |
Wijnhuis | Gianfranco Fino |
Druif | Negroamaro |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
PARKER RATING JAARGANG 2016
Rating 93
Release Price NA
Drink Date 2019 - 2025
Reviewed by Monica Larner
Issue Date 5th Mar 2020
Source March 2020 Week 1, The Wine Advocate
Packaged with a white label, the Gianfranco Fino 2016 Negroamaro Jo offers large-scale aromas of jammy black fruit, dried cherry and black currant, with plenty of spice, tar and sweet rum cake. The bouquet peels back to reveal inky dark fruit, espresso, bitter chocolate and cherry liqueur. Because those aromas are so powerful on their own, I'd recommend pairing this wine with a more neutral dish, such as roasted chicken or pork. The lasting flavors from this wine will be hard to match. Aged in French barrique for nine months, some 3,000 bottles were made.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 2004 beginnen met wijnbouw en 10 jaar later de beste wijn van Italië maken? Klinkt als een romantische droom, maar Gianfranco Fino heeft het toch maar even gedaan. Hij begon in Mandurië met een klein stukje grond met 50 jaar oude Primitivo stokken, streefde naar een extreem lage opbrengst per wijnstok en vertrouwde, in tegenstelling tot vele andere wijnmakers, op de van nature aanwezige wilde gisten. Langzaam heeft hij het aantal hectares uitgebreid en tevens Negroamaro aangeplant.
Een perfectionist met oog voor detail die alles anders doet in de wijngaard dan de rest. Zo laat hij zijn druiven zelfs een tijdje aan de wijnstok drogen voor nog meer smaak en suikerconcentratie. Dat krikt het alcoholpercentage weliswaar tot grote hoogte, zonder echter de balans in de wijn te verstoren. Die gedrevenheid en eigenzinnige aanpak heeft ervoor gezorgd dat Fino’s wijnen tot de absolute top in Italië behoren, getuige de superlatieven in Gambero Rosso. Zijn prestaties hebben ook Puglia’s naam definitief gevestigd als referentie voor kwaliteitswijn. De Gianfranco Es is in 2012 nog verkozen door de Gamberro Rosso als beste wijn van Italië. De Gianfrancro wijnen worden gezien als de referentie voor hoe een Appassimento dient te zijn. Dus niet alleen veel fruit maar dit in combinatie met de juiste frisheid. Dat maakt een stevige full bodied wijn zoals de Se, Jo en Es heerlijk maar deze manier van wijn maken is een absolute kunst.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Appellatie | Salento |
Wijnhuis | Gianfranco Fino |
Druif | Negroamaro |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Parker
PARKER RATING JAARGANG 2016
Rating 93
Release Price NA
Drink Date 2019 - 2025
Reviewed by Monica Larner
Issue Date 5th Mar 2020
Source March 2020 Week 1, The Wine Advocate
Packaged with a white label, the Gianfranco Fino 2016 Negroamaro Jo offers large-scale aromas of jammy black fruit, dried cherry and black currant, with plenty of spice, tar and sweet rum cake. The bouquet peels back to reveal inky dark fruit, espresso, bitter chocolate and cherry liqueur. Because those aromas are so powerful on their own, I'd recommend pairing this wine with a more neutral dish, such as roasted chicken or pork. The lasting flavors from this wine will be hard to match. Aged in French barrique for nine months, some 3,000 bottles were made.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 2004 beginnen met wijnbouw en 10 jaar later de beste wijn van Italië maken? Klinkt als een romantische droom, maar Gianfranco Fino heeft het toch maar even gedaan. Hij begon in Mandurië met een klein stukje grond met 50 jaar oude Primitivo stokken, streefde naar een extreem lage opbrengst per wijnstok en vertrouwde, in tegenstelling tot vele andere wijnmakers, op de van nature aanwezige wilde gisten. Langzaam heeft hij het aantal hectares uitgebreid en tevens Negroamaro aangeplant.
Een perfectionist met oog voor detail die alles anders doet in de wijngaard dan de rest. Zo laat hij zijn druiven zelfs een tijdje aan de wijnstok drogen voor nog meer smaak en suikerconcentratie. Dat krikt het alcoholpercentage weliswaar tot grote hoogte, zonder echter de balans in de wijn te verstoren. Die gedrevenheid en eigenzinnige aanpak heeft ervoor gezorgd dat Fino’s wijnen tot de absolute top in Italië behoren, getuige de superlatieven in Gambero Rosso. Zijn prestaties hebben ook Puglia’s naam definitief gevestigd als referentie voor kwaliteitswijn. De Gianfranco Es is in 2012 nog verkozen door de Gamberro Rosso als beste wijn van Italië. De Gianfrancro wijnen worden gezien als de referentie voor hoe een Appassimento dient te zijn. Dus niet alleen veel fruit maar dit in combinatie met de juiste frisheid. Dat maakt een stevige full bodied wijn zoals de Se, Jo en Es heerlijk maar deze manier van wijn maken is een absolute kunst.