2016 Radio-Coteau Syrah Sonoma Coast Harrison Grade

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2032 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat. Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd en is zo'n unieke cool-climate Syrah. Super elgegant en niet vreemd dat deze wijn 96/100 punten heeft gekregen.
96/100 Robert Parker
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96
Release Price
$65
Drink Date
2015 - 2035
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Oct 2015
Source
221, The Wine Advocate
I was blown away by the four Syrahs that Eric Sussman is producing. One of two prodigious Syrahs is the 2013 Syrah Harrison Grade, from an organically farmed vineyard 800 feet above sea level on a ridge top near Occidental. Sussman used 45% whole-clusters and, again, bottled this wine unfined and unfiltered. It has an absolutely amazing opaque purple color, while notes of graphite, asphalt, camphor, black truffle, blackberry and cassis soar from the glass. Some meatiness is also apparent, as this wine comes across like a California version of a great Hermitage. It should age magnificently for 15-20 or more years. Sadly, there are only 140 cases of the Harrison Grade and 170 cases of the Dusty Lane, but they are fabulous Syrahs from coastal viticulture and great winemaking.
For more than a decade now, I’ve been super-impressed by wine-grower and proprietor Eric Sussman, the brains behind these beautiful wines of Radio-Coteau. Working in cool-climate, coastal vineyard sites in Sonoma and Anderson valleys, he is a great believer in natural winemaking, with indigenous yeast fermentation, low SO2 levels, and generally biodynamic or organic farming. All of his wines are bottled in-house, unfined and unfiltered. This is a great showing for his wines, as he transitions to entirely estate fruit. (Right now it’s about 50% of his production, but it’s moving toward 100%.) Tel. (707) 823-2578; www.radiocoteau.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat. Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd en is zo'n unieke cool-climate Syrah. Super elgegant en niet vreemd dat deze wijn 96/100 punten heeft gekregen.
96/100 Robert Parker
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
Rating
96
Release Price
$65
Drink Date
2015 - 2035
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Oct 2015
Source
221, The Wine Advocate
I was blown away by the four Syrahs that Eric Sussman is producing. One of two prodigious Syrahs is the 2013 Syrah Harrison Grade, from an organically farmed vineyard 800 feet above sea level on a ridge top near Occidental. Sussman used 45% whole-clusters and, again, bottled this wine unfined and unfiltered. It has an absolutely amazing opaque purple color, while notes of graphite, asphalt, camphor, black truffle, blackberry and cassis soar from the glass. Some meatiness is also apparent, as this wine comes across like a California version of a great Hermitage. It should age magnificently for 15-20 or more years. Sadly, there are only 140 cases of the Harrison Grade and 170 cases of the Dusty Lane, but they are fabulous Syrahs from coastal viticulture and great winemaking.
For more than a decade now, I’ve been super-impressed by wine-grower and proprietor Eric Sussman, the brains behind these beautiful wines of Radio-Coteau. Working in cool-climate, coastal vineyard sites in Sonoma and Anderson valleys, he is a great believer in natural winemaking, with indigenous yeast fermentation, low SO2 levels, and generally biodynamic or organic farming. All of his wines are bottled in-house, unfined and unfiltered. This is a great showing for his wines, as he transitions to entirely estate fruit. (Right now it’s about 50% of his production, but it’s moving toward 100%.) Tel. (707) 823-2578; www.radiocoteau.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen