2018 Radio-Coteau Syrah Sonoma Coast Harrison Grade

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2034 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat. Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd en is zo'n unieke cool-climate Syrah. Super elgegant en niet vreemd dat deze wijn 96/100 punten heeft gekregen.
96/100 Robert Parker
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96
Release Price
$65
Drink Date
2015 - 2035
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Oct 2015
Source
221, The Wine Advocate
I was blown away by the four Syrahs that Eric Sussman is producing. One of two prodigious Syrahs is the 2013 Syrah Harrison Grade, from an organically farmed vineyard 800 feet above sea level on a ridge top near Occidental. Sussman used 45% whole-clusters and, again, bottled this wine unfined and unfiltered. It has an absolutely amazing opaque purple color, while notes of graphite, asphalt, camphor, black truffle, blackberry and cassis soar from the glass. Some meatiness is also apparent, as this wine comes across like a California version of a great Hermitage. It should age magnificently for 15-20 or more years. Sadly, there are only 140 cases of the Harrison Grade and 170 cases of the Dusty Lane, but they are fabulous Syrahs from coastal viticulture and great winemaking.
For more than a decade now, I’ve been super-impressed by wine-grower and proprietor Eric Sussman, the brains behind these beautiful wines of Radio-Coteau. Working in cool-climate, coastal vineyard sites in Sonoma and Anderson valleys, he is a great believer in natural winemaking, with indigenous yeast fermentation, low SO2 levels, and generally biodynamic or organic farming. All of his wines are bottled in-house, unfined and unfiltered. This is a great showing for his wines, as he transitions to entirely estate fruit. (Right now it’s about 50% of his production, but it’s moving toward 100%.) Tel. (707) 823-2578; www.radiocoteau.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Radio-coteau verwierf in de zomer van 2012 een Historisch landgoed van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de Amerikaanse stad Occidental. Voor de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw heette het landgoed Joseph Morelli & Sons later stond deze wijngaard bekend onder de naam Lemorel winery, in 1892 werden de eerste wijnstokken aangeplant.
De wijngaard ligt op 234 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem welke bestaat uit zanderig leem, de overblijfselen van een oude zeebodem, vereerd vanwege uitstekende drainage en matige vruchtbaarheid. De wortels van de druivenstokken strekken zich laag in de ondergrond uit, waardoor ze tot laat in het groeiseizoen toegang hebben tot waterreserves, waardoor het mogelijk blijft om de oude wijnstokken Syrah en Zinfandel van 1946 voort te blijven planten. Het gebied ervaart gematigde regenval gedurende de wintermaanden en het algehele koele kustklimaat zorgt voor verlengde rijping en goede smaakontwikkeling.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanIn de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat. Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd en is zo'n unieke cool-climate Syrah. Super elgegant en niet vreemd dat deze wijn 96/100 punten heeft gekregen.
96/100 Robert Parker
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
Rating
96
Release Price
$65
Drink Date
2015 - 2035
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Oct 2015
Source
221, The Wine Advocate
I was blown away by the four Syrahs that Eric Sussman is producing. One of two prodigious Syrahs is the 2013 Syrah Harrison Grade, from an organically farmed vineyard 800 feet above sea level on a ridge top near Occidental. Sussman used 45% whole-clusters and, again, bottled this wine unfined and unfiltered. It has an absolutely amazing opaque purple color, while notes of graphite, asphalt, camphor, black truffle, blackberry and cassis soar from the glass. Some meatiness is also apparent, as this wine comes across like a California version of a great Hermitage. It should age magnificently for 15-20 or more years. Sadly, there are only 140 cases of the Harrison Grade and 170 cases of the Dusty Lane, but they are fabulous Syrahs from coastal viticulture and great winemaking.
For more than a decade now, I’ve been super-impressed by wine-grower and proprietor Eric Sussman, the brains behind these beautiful wines of Radio-Coteau. Working in cool-climate, coastal vineyard sites in Sonoma and Anderson valleys, he is a great believer in natural winemaking, with indigenous yeast fermentation, low SO2 levels, and generally biodynamic or organic farming. All of his wines are bottled in-house, unfined and unfiltered. This is a great showing for his wines, as he transitions to entirely estate fruit. (Right now it’s about 50% of his production, but it’s moving toward 100%.) Tel. (707) 823-2578; www.radiocoteau.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Radio-coteau verwierf in de zomer van 2012 een Historisch landgoed van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de Amerikaanse stad Occidental. Voor de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw heette het landgoed Joseph Morelli & Sons later stond deze wijngaard bekend onder de naam Lemorel winery, in 1892 werden de eerste wijnstokken aangeplant.
De wijngaard ligt op 234 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem welke bestaat uit zanderig leem, de overblijfselen van een oude zeebodem, vereerd vanwege uitstekende drainage en matige vruchtbaarheid. De wortels van de druivenstokken strekken zich laag in de ondergrond uit, waardoor ze tot laat in het groeiseizoen toegang hebben tot waterreserves, waardoor het mogelijk blijft om de oude wijnstokken Syrah en Zinfandel van 1946 voort te blijven planten. Het gebied ervaart gematigde regenval gedurende de wintermaanden en het algehele koele kustklimaat zorgt voor verlengde rijping en goede smaakontwikkeling.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan