2015 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva


Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2030 |
Omschrijving
Dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar is. Enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien.
Deze Reserva is een wijn met veel persoonlijkheid. Elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt! Pakkende fruittannines, uitgebalanceerde vatrijping, lengte, edele finale. Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles!
De Fincas de Ganuza Reserva is gemaakt van 95% Tempranillo 5% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. De wijngaarden zijn gemiddeld 30-40 jaar oud en zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren.
Specificaties
Tarief code | 22042176 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Remirez De Ganuza |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van de wijnen van het Top Rioja Huis: Remirez de Ganuza en hier zijn we apetrots op want Remirez de Ganuza behoort tot de absolute top van Spanje en is internationaal ook zeer hoog gewaardeerd. Al hun wijnen scoren ruim boven de 90 Parker- en Penin puntengrens met de absolute uitschieter voor de 2004 Gran Reserva die maar liefst 100 punten heeft gekregen.
De eigenaar van dit absolute top domein is Fernando Remirez de Ganuza. Fernando is geobsedeerd door kwaliteit met een doorlopend streven naar uitmuntendheid in zijn wijn en is de absolute pioneer op het gebied van Innovatie. Bij Remirez de Ganuza wordt zelfs naar het het kleinste detail in de gehele productie-keten van de wijnen gekeken en deze is men continue aan het optinaliseren. Fernado's devies is dan ook dat uitzonderlijke kwaliteit alleen kan worden bereikt door strikte selectie. Zijn kennis en ervaring met La Rioja wijngaarden maken hem tot een van de meest gewaardeerde wijnmakers van de regio. De wijngaarden zijn verspreid over de dorpjes Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego welke zijn gelegen in het het fraaiste gedeelte van de Rioja namelijk de Rioja Alavesa.De bodem van de wijngaarden hebben een kalksteen klei-samenstelling met overvloed aan grind en kleine ronde stenen. Bij Remirez de Ganuza wordt alleen gewerkt met zeer oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is. Ongeveer 90% van de wijnstokken zijn Tempranillo, de rest van de wijngaarden omvatten Graciano, Viura en Malvasia. De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.
In de wijnmakerij van Remirez de Ganuza ondergaan de druiven een strenge selectie waarin ook weer duidelijk wordt hoe kwaliteitsbewust maar ook hoe innovatief Fernando bezig is met het maken van absolute topwijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en de druiven worden eerst 24 uur in de koelkamer tot "rust" gebracht. Eerste is scheiding van de onderkant en schouders van elke tros. Enkel de “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn Reserva wijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza reserva en gran reserva en Trasnocho) omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien.
Recensies
Klantenreviews
Bijlagen
