2016 Remirez de Ganuza Reserva

rotation

Op voorraad

23 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 15:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Remirez de Ganuza Reserva is het vlaggenschip van dit fameuze, moderne, innovatie top wijnhuis uit de Rioja. De Reserva bracht 26 maanden door in het vat door voordat het gebottled werd. De Reserva wordt geproduceerd uit 89% Tempranillo en 9% Graciano en 3% Viura & Malvasia uit de wijngaarden van ruim 60 jaar oud. De druiven worden met de hand geoogst in 12-kilo dozen, die worden gekoeld gedurende 24 uur in koelcellen tot 4-6 º C al waarna enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. De afgeriste druiven worden vervolgens gefermenteerd in Franse eiken vaten waarna de wijn wordt overgebracht naar nieuwe eiken vaten (90% Frans en 10% Amerikaans) voor malolactische en veroudering voor maar liefst 26 maanden in de indrukwekkende kelders.

De Remirez de Ganuza Reserva 2016  is een blend van 89% Tempranillo, 9% Graciano, 3% Mazuelo.  In het glas is het dieprood van kleur. De wijn heeft een zeer complex boeket met fijne fruittonen, terroirimpressies, zuiderse zon, fijne roosterige toets en lederaccent. Stevige attack, vlezig, mondvullende wijn met diepgang, na wat luchten komen er meerder dimensies vrij. Hedendaagse Rioja die zich niet door overextractie laat verleiden maar zijn grootsheid weerspiegeld in een complete structuur met lengte. Fijnbesnaarde, elegante TOP Rioja met een grote wijn die pas na een 8-tal jaren zijn werkelijke ik toont.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.

Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen. 

1. Gegrilde ribeye met geroosterde knoflook en tijm-aardappelen
De eiwitten en het vet van het vlees verzachten de tannines, terwijl de kruidige accenten in het gerecht mooi aansluiten bij het houtgebruik en de kruidigheid van de wijn.

2. Stoofpot van rundvlees met chorizo en pimentón
De diepe, rokerige smaken en licht pittige toets van chorizo weerspiegelen het rijpe karakter van de wijn. De stoof zorgt voor concentratie en warmte, passend bij de intensiteit van de wijn.

3. Aubergine uit de oven met tomaat, olijfolie en manchego
De hartige smaken van geroosterde groenten en kaas versterken de mediterrane tonen in de wijn, terwijl de umami het fruitige profiel naar boven haalt.

4. Paddenstoelenrisotto met eekhoorntjesbrood en oude balsamico
De aardse paddenstoelen en geconcentreerde smaken van balsamico sluiten aan bij het volwassen karakter van de wijn. De romigheid van de risotto contrasteert mooi met de structuur.

5. Dadel gevuld met eendenlever en omwikkeld met serranoham
Zout, zoet en vet zorgen samen voor een gelaagde smaakervaring die de complexiteit van de wijn weerspiegelt. Het rijke mondgevoel past goed bij de lengte en intensiteit van de Reserva.

6. Lamsnek langzaam gegaard met rozemarijn en zwarte olijven
De kruidigheid en het vettige karakter van dit gerecht brengen het kruidige, hartige profiel van de wijn tot leven. De olijven versterken de umami en ziltigheid, die perfect harmoniëren met de rijpingstonen.

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Remirez De Ganuza
Druif Graciano, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2016
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2034
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 93
James Suckling rating 92
Vinous rating 95
Smaakprofiel Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol
Drink momenten Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

93

No written review available.

James Suckling

92

Vinous

95

Wijnhuis

chevron-down

Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van de wijnen van het Top Rioja Huis: Remirez de Ganuza en hier zijn we apetrots op want Remirez de Ganuza behoort tot de absolute top van Spanje en is internationaal ook zeer hoog gewaardeerd. Al hun wijnen scoren ruim boven de 90 Parker- en Penin puntengrens met de absolute uitschieter voor de 2004 Gran Reserva die maar liefst 100 punten heeft gekregen.

De eigenaar van dit absolute top domein is Fernando Remirez de Ganuza. Fernando is geobsedeerd door kwaliteit met een doorlopend streven naar uitmuntendheid in zijn wijn en is de absolute pioneer op het gebied van Innovatie. Bij Remirez de Ganuza wordt zelfs naar het het kleinste detail in de gehele productie-keten van de wijnen gekeken en deze is men continue aan het optinaliseren. Fernado's devies is dan ook dat uitzonderlijke kwaliteit alleen kan worden bereikt door strikte selectie. Zijn kennis en ervaring met La Rioja wijngaarden maken hem tot een van de meest gewaardeerde wijnmakers van de regio. De wijngaarden zijn verspreid over de dorpjes Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego welke zijn gelegen in het het fraaiste gedeelte van de Rioja namelijk de Rioja Alavesa.De bodem van de wijngaarden hebben een kalksteen klei-samenstelling met overvloed aan grind en kleine ronde stenen. Bij Remirez de Ganuza wordt alleen gewerkt met zeer oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is. Ongeveer 90% van de wijnstokken zijn Tempranillo, de rest van de wijngaarden omvatten Graciano, Viura en Malvasia. De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

In de wijnmakerij van Remirez de Ganuza ondergaan de druiven een strenge selectie waarin ook weer duidelijk wordt hoe kwaliteitsbewust maar ook hoe innovatief Fernando bezig is met het maken van absolute topwijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en de druiven worden eerst 24 uur in de koelkamer tot "rust" gebracht. Eerste is scheiding van de onderkant en schouders van elke tros. Enkel de “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn Reserva wijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza reserva en gran reserva en Trasnocho) omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. 

Bijlagen

chevron-down