2015 Champagne Laurent-Perrier Millesime Brut

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2024 - 2038 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Laurent-Perrier heeft de nieuwe jaargang van haar millesimé Champagne uitgebracht: 2015. Dit is na 2008 en 2012 pas de 3e vintage die ze in de laatste 8 jaar gemaakt hebt. Laurent-Perrier hanteert dezelfde voorwaarden als Salon als het gaat om het maken van een Millesimé en behoren daarmee tot de strengste van allemaal. 2015 is een Excellent jaar in Champagne en deze Laurent Perrier is een blend van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Volgens Laurent Perrier is deze 2015 de beste Millesimé tot nu toe wat men heeft doen besluiten om de Champagne te bottelen in de kortere bolle fles die men gebruikt voor de Cuvee Prestige Grand Siecle. De Chardonnay druiven komenvan de Côte des Blancs (Chouilly, Oger, Cramant, Oiry) en de Pinot Noir komt van de Montagne de Reims (Tours-sur-Marne, Aÿ, Tauxières, Verzenay, Ambonnay).
De neus van deze champagne is expressief en gelaagd, met aroma's van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, die zorgen voor frisheid. Ook ruiken we delicate bloemige tonen die elegantie toevoegen, perzik of abrikoos, wat een vleugje zoetheid en diepte geeft en natuurlijk ook brioche en toast: dankzij de rijping op de gistcellen, wat zorgt voor een rijke en licht geroosterde geur. In de mond is de Brut Millésimé 2015 vol en uitgebalanceerd met een romige textuur: een resultaat van de langdurige rijping, wat zorgt voor een zijdezacht mondgevoel. Ook opvallend bij deze 2015 Laurent Perrier is de verfijnde ziltige toon met een fraaie lange afdronk.
Heerlijk bij Coquilles Saint-Jacques met een champagnesaus en dunne plakjes inktvis.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Wijnhuis | Laurent Perrier |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2037
A blend of equal parts Chardonnay and Pinot Noir, as usual, this bottle of the 2015 Brut Millésimé was disgorged in November 2022 with seven grams per liter dosage. Offering up aromas of confit citrus and peach mingled with notes of fresh bread, buttered toast and white flowers, it's medium to full-bodied, pillowy and layered, with good concentration and chalky grip on the finish.
Published: Dec 14, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Laurent-Perrier Champagne Brut Millésimé 2015
Monday, August 7, 2023
CountryFrance
RegionChampagne
Vintage2015
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
This is in a new bottle, like the stout ones used for the rosé and blanc de blancs. This is very structured with a density and richness with hints of strawberry to the apple character. Bubbles turn fine textured at the end. Delicious flavors of biscuits and dried apple in the finish. Special character to this because of the very ripe vintage. Disgorged in November 2021. This is half chardonnay and half pinot noir. This can age well due to the phenolics. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Laurent Perrier is opgezet in 1812 en maakt al tweehonderd jaar unieke champagne, alom geprezen. In 1812 installeerde Alphonse Pierlot uit Chigny-les-Roses zich in Tours-sur-Marne op de uitgestrekte wijngaarden genaamd Plaisances en La Tour Glorieux. Hij begon de eerste champagnes van het champagnehuis te produceren.
In 1881 nam de keldermeester van Alphonse Pierlot, Eugène Laurent, het bedrijf over. Eugène en zijn vrouw, Mathilde-Emilie Perrier leidden samen het champagnehuis. Na de dood van Eugène in 1887 nam de weduwe Mathilde de touwtjes in handen en gaf zij het champagnehuis een nieuwe naam: Veuve Laurent-Perrier & Cie. Het is duidelijk waar de naam van het champagnehuis vandaan kwam: een samensmelting van de achternamen van de weduwe en haar overleden man.
In 1914 produceerde het champagnehuis onder leiding van Mathilde het recordbrekende aantal van 50.000 kisten champagne. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog stonden het champagnehuis en het land letterlijk en figuurlijk onder vuur. Mathilde nam Alexander Fletcher Keith Mackenzie aan om Laurent Perriers markt te verbreden en om de champagne ook in Engeland te introduceren.
Eugenie Hortense Laurent erfde Laurent-Perrier nadat Mathilde overleed in 1925. Eugenie kon niet omgaan met de lage verkopen na de Eerste Wereldoorlog en vlak voor de Tweede Wereldoorlog en verkocht het bedrijf aan Marie Louise Lanson de Nonancourt.
Ook de nieuwe eigenares van het champagnehuis werd geconfronteerd met de moeilijke economische omstandigheden en zocht naar een toekomst voor haarzelf en haar drie zoons. Haar broers Victor en Henri Lanson waren champagneproducenten en Marie Louise besloot al haar spaargeld in Laurent Perrier te stoppen, ondanks dat het champagnehuis bijna failliet ging. Op een gegeven moment moest Marie Louise de honderdduizend champagneflessen zelfs achter een muur verstoppen, terwijl haar zonen Mauice en Bernard in de oorlog vochten. Maurice, de oudste zoon die Laurent-Perrier zou overnemen na de oorlog, werd gevangengenomen tijdens de oorlog en overleed in Oranienburg(concentratiekamp). Desondanks overleefde het bedrijf de Tweede Wereldoorlog.
Marie Louises tweede zoon, Bernard, nam uiteindelijk het bedrijf over. Gemotiveerd dankzij zijn liefde voor champagne en het respect voor zijn team, spendeerde Bernard al zijn tijd aan het opbouwen van het champagnehuis met de slogan dat "met kwaliteitswijn en -mensen je niet kan falen". Met het kleine team maakte hij Laurent Perrier weer één van de marktleiders in de champagnemarkt en hier begon de weg van het bedrijf naar het einddoel: het grootste familiebedrijf in de champagnemarkt.
In 1950 was Laurent Perrier één van de eerste champagnehuizen die in de productie roestvrijstalen tanks gebruiken.
In 1957 introduceerde Laurent Perrier de allereerste prestige cuvée ooit gemaakt: een mix van geweldige jaren champagne genaamd Laurent Perrier Grand Siècle La Cuvée. In 1968 introduceerde het champagnehuis de Cuvée Rosé Brut, puur gemaakt van Pinot Noir via de methode genaamd la méthode saignée met als resultaat een complexe en zalmroze champagne.
In 1975 werd Alain Terrier Laurent Perriers nieuwe keldermeester, wijnmaker; kortom: het genie achter de creatie van Laurent Perriers champagne. Hij zorgde voor de innovatie van het champagnehuis, zonder tegen de gewoontes en tradities van de regio in te gaan.
In 1980 was Laurent Perrier het eerste champagnehuis dat het concept extra-brut opnieuw op de markt bracht: Laurent Perrier Ultra Brut.
In 1987, als huwelijkscadeau aan zijn dochter Alexandra, creëerde Bernard de Nonancourt een rosé millésimé gemaakt van enkel Pinot Noir uit een familiereserve, de Grand Siècle Alexandra Rosé 1982. De rosé millésimé werd een must-have voor kenners en vanwege de grote vraag naar de champagne ging Laurent Perrier door met deze limited production. De meest recente limited edition van deze cuvée was de Alexandra Rosé 1997.
Al met al is Laurent Perrier één van de bekendste champagnehuizen geworden, ondanks dat het op het randje van een faillissement heeft gezeten en twee oorlogen heeft moeten doormaken. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds in handen van Bernard de Nonancourt en ook zijn dochters Alexandra Pereyre de Nonancourt en Stéphanie Meneux de Nonancourt helpen mee in het familiebedrijf. Zij zullen hun vader na zijn overlijden opvolgen.
Laurent-Perrier heeft de nieuwe jaargang van haar millesimé Champagne uitgebracht: 2015. Dit is na 2008 en 2012 pas de 3e vintage die ze in de laatste 8 jaar gemaakt hebt. Laurent-Perrier hanteert dezelfde voorwaarden als Salon als het gaat om het maken van een Millesimé en behoren daarmee tot de strengste van allemaal. 2015 is een Excellent jaar in Champagne en deze Laurent Perrier is een blend van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Volgens Laurent Perrier is deze 2015 de beste Millesimé tot nu toe wat men heeft doen besluiten om de Champagne te bottelen in de kortere bolle fles die men gebruikt voor de Cuvee Prestige Grand Siecle. De Chardonnay druiven komenvan de Côte des Blancs (Chouilly, Oger, Cramant, Oiry) en de Pinot Noir komt van de Montagne de Reims (Tours-sur-Marne, Aÿ, Tauxières, Verzenay, Ambonnay).
De neus van deze champagne is expressief en gelaagd, met aroma's van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, die zorgen voor frisheid. Ook ruiken we delicate bloemige tonen die elegantie toevoegen, perzik of abrikoos, wat een vleugje zoetheid en diepte geeft en natuurlijk ook brioche en toast: dankzij de rijping op de gistcellen, wat zorgt voor een rijke en licht geroosterde geur. In de mond is de Brut Millésimé 2015 vol en uitgebalanceerd met een romige textuur: een resultaat van de langdurige rijping, wat zorgt voor een zijdezacht mondgevoel. Ook opvallend bij deze 2015 Laurent Perrier is de verfijnde ziltige toon met een fraaie lange afdronk.
Heerlijk bij Coquilles Saint-Jacques met een champagnesaus en dunne plakjes inktvis.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Wijnhuis | Laurent Perrier |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2037
A blend of equal parts Chardonnay and Pinot Noir, as usual, this bottle of the 2015 Brut Millésimé was disgorged in November 2022 with seven grams per liter dosage. Offering up aromas of confit citrus and peach mingled with notes of fresh bread, buttered toast and white flowers, it's medium to full-bodied, pillowy and layered, with good concentration and chalky grip on the finish.
Published: Dec 14, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Laurent-Perrier Champagne Brut Millésimé 2015
Monday, August 7, 2023
CountryFrance
RegionChampagne
Vintage2015
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
This is in a new bottle, like the stout ones used for the rosé and blanc de blancs. This is very structured with a density and richness with hints of strawberry to the apple character. Bubbles turn fine textured at the end. Delicious flavors of biscuits and dried apple in the finish. Special character to this because of the very ripe vintage. Disgorged in November 2021. This is half chardonnay and half pinot noir. This can age well due to the phenolics. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Laurent Perrier is opgezet in 1812 en maakt al tweehonderd jaar unieke champagne, alom geprezen. In 1812 installeerde Alphonse Pierlot uit Chigny-les-Roses zich in Tours-sur-Marne op de uitgestrekte wijngaarden genaamd Plaisances en La Tour Glorieux. Hij begon de eerste champagnes van het champagnehuis te produceren.
In 1881 nam de keldermeester van Alphonse Pierlot, Eugène Laurent, het bedrijf over. Eugène en zijn vrouw, Mathilde-Emilie Perrier leidden samen het champagnehuis. Na de dood van Eugène in 1887 nam de weduwe Mathilde de touwtjes in handen en gaf zij het champagnehuis een nieuwe naam: Veuve Laurent-Perrier & Cie. Het is duidelijk waar de naam van het champagnehuis vandaan kwam: een samensmelting van de achternamen van de weduwe en haar overleden man.
In 1914 produceerde het champagnehuis onder leiding van Mathilde het recordbrekende aantal van 50.000 kisten champagne. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog stonden het champagnehuis en het land letterlijk en figuurlijk onder vuur. Mathilde nam Alexander Fletcher Keith Mackenzie aan om Laurent Perriers markt te verbreden en om de champagne ook in Engeland te introduceren.
Eugenie Hortense Laurent erfde Laurent-Perrier nadat Mathilde overleed in 1925. Eugenie kon niet omgaan met de lage verkopen na de Eerste Wereldoorlog en vlak voor de Tweede Wereldoorlog en verkocht het bedrijf aan Marie Louise Lanson de Nonancourt.
Ook de nieuwe eigenares van het champagnehuis werd geconfronteerd met de moeilijke economische omstandigheden en zocht naar een toekomst voor haarzelf en haar drie zoons. Haar broers Victor en Henri Lanson waren champagneproducenten en Marie Louise besloot al haar spaargeld in Laurent Perrier te stoppen, ondanks dat het champagnehuis bijna failliet ging. Op een gegeven moment moest Marie Louise de honderdduizend champagneflessen zelfs achter een muur verstoppen, terwijl haar zonen Mauice en Bernard in de oorlog vochten. Maurice, de oudste zoon die Laurent-Perrier zou overnemen na de oorlog, werd gevangengenomen tijdens de oorlog en overleed in Oranienburg(concentratiekamp). Desondanks overleefde het bedrijf de Tweede Wereldoorlog.
Marie Louises tweede zoon, Bernard, nam uiteindelijk het bedrijf over. Gemotiveerd dankzij zijn liefde voor champagne en het respect voor zijn team, spendeerde Bernard al zijn tijd aan het opbouwen van het champagnehuis met de slogan dat "met kwaliteitswijn en -mensen je niet kan falen". Met het kleine team maakte hij Laurent Perrier weer één van de marktleiders in de champagnemarkt en hier begon de weg van het bedrijf naar het einddoel: het grootste familiebedrijf in de champagnemarkt.
In 1950 was Laurent Perrier één van de eerste champagnehuizen die in de productie roestvrijstalen tanks gebruiken.
In 1957 introduceerde Laurent Perrier de allereerste prestige cuvée ooit gemaakt: een mix van geweldige jaren champagne genaamd Laurent Perrier Grand Siècle La Cuvée. In 1968 introduceerde het champagnehuis de Cuvée Rosé Brut, puur gemaakt van Pinot Noir via de methode genaamd la méthode saignée met als resultaat een complexe en zalmroze champagne.
In 1975 werd Alain Terrier Laurent Perriers nieuwe keldermeester, wijnmaker; kortom: het genie achter de creatie van Laurent Perriers champagne. Hij zorgde voor de innovatie van het champagnehuis, zonder tegen de gewoontes en tradities van de regio in te gaan.
In 1980 was Laurent Perrier het eerste champagnehuis dat het concept extra-brut opnieuw op de markt bracht: Laurent Perrier Ultra Brut.
In 1987, als huwelijkscadeau aan zijn dochter Alexandra, creëerde Bernard de Nonancourt een rosé millésimé gemaakt van enkel Pinot Noir uit een familiereserve, de Grand Siècle Alexandra Rosé 1982. De rosé millésimé werd een must-have voor kenners en vanwege de grote vraag naar de champagne ging Laurent Perrier door met deze limited production. De meest recente limited edition van deze cuvée was de Alexandra Rosé 1997.
Al met al is Laurent Perrier één van de bekendste champagnehuizen geworden, ondanks dat het op het randje van een faillissement heeft gezeten en twee oorlogen heeft moeten doormaken. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds in handen van Bernard de Nonancourt en ook zijn dochters Alexandra Pereyre de Nonancourt en Stéphanie Meneux de Nonancourt helpen mee in het familiebedrijf. Zij zullen hun vader na zijn overlijden opvolgen.