Quintessa

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Eigendom van Augustin en Valeria Huneeus. Quintessa is een unieke wijn met een verbazende diversiteit: vijf bodemtypes en microklimaten gaande van een terraswijngaard tot golvende heuvels tot aan het rustige meer. Deze unieke compositie van terroirs probeert de eigenaar tot uiting te brengen in een uitzonderlijk wijn. Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt.

Quintessa ligt verborgen in het HART VAN RUTHERFORD gelegen een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende gebied, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een ​​van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt — biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden 

Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.

Quintessa