Petrolo

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Petrolo is gelegen in de Vald'Arno di Sopra Dit deel van Chianti, grotendeels bedekt met bossen, is altijd bebouwd geweest met wijngaarden en olijfboomgaarden als de enige teelten die goed passen in dit land. Een gebied met een lange geschiedenis en een oude roeping in de productie van grote wijnen. We vinden hiervan sporen in 1716 toen Cosimo III de Medici, groothertog van Toscane, met een edict verklaarde welke gebieden de meest waardevolle producties van goede wijn en kwaliteitsolijfolie hadden. Dit edict erkende 4 gebieden, Chianti centrum (tussen Panzano en Greve), Carmignano (ten westen van Florence), Pomino (ten oosten van Florence) en de Val d'Arno di Sopra (de westelijke en oostelijke heuvels langs de rivier de Arno tussen Florence en Arezzo , waar Petrolo thuishoort).

Deze roeping werd een eeuw later in 1834 bevestigd door agronoom Giorgio Perrin, eigenaar van Petrolo en lid van de Accademia dei Gergofili van Florence. Hij viert Sangiovese en dit land, vooral die plek genaamd Campo Asciutto (nu Bòggina), en legt uit hoe het in die tijd gebruikelijk was om "Franse druiven" in Chianti te planten om te combineren met Sangiovese, dankzij een bodem die erin slaagt verschillende variëteiten.

Het landgoed werd in de jaren 40 overgenomen door de familie Bazzocchi die de traditie van het zorgvuldig produceren van wijnen van hoge kwaliteit met uiterste toewijding voortzette. De eigenaardigheden van dit gebied dragen bij aan de waarde ervan; het land van Petrolo, waar wijngaarden, olijfboomgaarden en bossen naast elkaar bestaan en samen met de bodem een rijk ecosysteem vormen dat bijdraagt aan een perfect evenwicht tussen de verschillende druivensoorten.

Het prachtige grondgebied van Petrolo, in een voortdurend evenwicht tussen de natuur en het zorgvuldige werk van de mens, heeft sinds de oudheid de creatie van geweldige wijn en kostbare olijfolie mogelijk gemaakt.

De wijngaarden van Petrolo strekken zich uit over 31 hectare in de appellatie DOC Val d'Arno di Sopra, grenzend aan het zuidoostelijke gebied van de Chianti Classico. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel. en groeien op matig losse grond met een verschillende mix van rotsen zoals mergel, zandsteen en leisteen, typisch voor het Chianti-gebied. Ze hebben ongeveer 5500 planten per hectare getraind om zo een zeer lage opbrengst te produceren van ongeveer 20-25 Hl per hectare voor een totaal van 650-700 Hl wijn.

De samenstelling van de bodem, de hoogte en de blootstelling behoren tot de belangrijkste elementen die helpen om wijnen met een uitgesproken karakter te verkrijgen. Al de rest wordt afgestemd door passie en door het vermogen om te luisteren naar wat de aarde elke dag leert.

San Marco

Deze Sangiovese wijngaard van 3 ha is ruim 45 jaar geleden aangeplant, een deel is begin jaren 90 opnieuw aangeplant. Vanuit San Marco produceren wij de Torrione.

Galatron

De wijngaard strekt zich uit over 3 ha en werd aangeplant in 1990. Galatrona is de eerste Merlot-wijngaard die Petrolo heeft aangeplant. De Galatrona-wijn wordt geproduceerd uit deze wijngaard sinds de allereerste botteling.

Feriale

Een deel van de Galatrona-wijngaard, werd aangeplant in de jaren 90 en strekt zich uit over ongeveer 5 ha. Bijna volledig gemaakt van Merlot-planten, bevat de wijngaard een paar experimenten van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven zijn bedoeld voor de productie van Galatrona.

Casariccio

Een van de Sangiovese-wijngaarden van Petrolo produceert voor Torrione. Casariccio strekt zich uit over 2 ha.

Lecceta

Een van de oudste wijngaarden van het wijnhuis met meer dan 45 jaar geschiedenis. Sommige van zijn planten zouden heel goed uit de pre-philloxera-periode kunnen stammen. Lecceta is alleen aangeplant met Sangiovese voor Torrione.

Asilo

Deze wijngaard produceert ook voor Torrione, strekt zich uit over 2 ha en is aangeplant met Sangiovese en Colorino.

Meletana

De wijngaard van 1 ha met Merlot, gelegen in het gebied dat wordt gedomineerd door de Wachttoren van Galatrona, omgeven door de bossen van het landgoed op een spectaculaire locatie.

Boggina

De historische wijngaard van de wijnmakerij, aangeplant in 1947 door Gastone Bazzocchi, vader en grootvader van de eigenaren die momenteel het landgoed runnen. De wijngaard is altijd de ruggengraat en het hart van Torrione geweest, vanaf 2006 worden de middelste rijen geselecteerd voor de productie van de Bòggina wijn, de cru van Sangiovese van Petrolo.

Vigna della Torre (Campo Lusso)

Deze wijngaard met hoge dichtheid strekt zich uit over ongeveer een halve hectare, met ongeveer 5000 gobelet-getrainde planten (bush-systeem), net onder de oude middeleeuwse uitkijktoren van Galatrona, net onder 500 m boven de zeespiegel. De wijngaard is gelegen op prachtige natuurlijke terrassen met uitzicht op het natuurpark van de Chianti-heuvels die onlangs zijn geproduceerd voor onze cru van pure Cabernet Sauvignon, de Campolusso.

Campaccio

Mooie wijngaard van 1 ha aangeplant in de buurt van de toren van Galatrona in het midden van de bossen. Sangiovese, producerend voor de Torrione.

Pianacci

Experimentele wijngaard, voornamelijk Sangiovese voor de Torrione, aangeplant in samenwerking met de provincie Arezzo en de Universiteit van Landbouw van Milaan (met name gevolgd door Prof. Scienza) en de CRA (raad voor onderzoek en experimenten voor landbouw, gevestigd in Milaan).

Dottore

2 ha wijngaard produceert Merlot voor de Torrione.

Poggio

Een deel van de Galatrona-wijngaard van ongeveer 1,5 ha, aangeplant met Merlot voor de Galatrona.

Wij van Petrolo, wijnbouwers in de Vald'Arno di Sopra, discipelen van Nepo da Galatrona, door traditie, cultuur en onderwijs Heraclitiaans, Dyonysisch-Epicurisch-Lucretiaans, Hermetisch-Ficisch, Leonardesk neoplatonisch en Giorgionesk neo-aristotelisch, romantici en revolutionairen, wij geloven dat God in alle dingen is, en dat de aarde zelf God is; en dat alles vruchtbaar, vitaal, nat, knisperend, weelderig is. En dat de mens door middel van zijn goddelijke element met de hemel is verbonden en in alle dingen en op alle plaatsen de kern inneemt van de vertakte en hoogst complexe configuratie van dierlijke en plantaardige wezens: het hart van die oneindige affiniteit van alle dingen die het Universum is -Wereld. En wij wijnmakers, mannen en vrouwen die zich met grote sprongen naar de toekomst haasten, keren terug naar het origineel en het oude, in de overtuiging dat de openbaring van de wereldademhaling stil was en door gewoon stil te zijn en te luisteren naar de natuur, zoals die met tussenpozen verschijnt , occult en raadselachtig, glinsterend als flitsen van geheugen, ons leidend naar dynamische toekomstige manieren van wijn van binnenuit, van boven naar beneden, van de toekomst naar het verleden. En wij geloven dat wijn, een geweldige wijn, de poëtische alchemistische metamorfose is van natuur in cultuur. En dat alleen door een lichte hand en een zacht hart te hebben, we soms in staat zijn om de natuur naar onze gevoelens te buigen, haar te vermenselijken en mooier te maken, als een realiteit die in een droom wordt voorgesteld. Wijn is de natuur zoals gedroomd door de mens, dus versterkt door sentiment; een wijn die geweldig is, een geweldige wijn, is een getransformeerde natuur; die alleen op het moment van drinken zichzelf en zijn natuurlijke essentie verheft, omdat het onmiddellijk verlangen en herinneringen opwekt. De hele natuur zit in wijn, maar wijn is niet alleen natuur. (Luca Sanjust, vertaling door Burton Anderson)