L'Olivella

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

L'Olivella werd opgericht in 1986, dankzij de inspiratie van een deskundige wijnbouwer uit Puglia, de heer Umberto Notarnicola, en een nauwgezette wijnkenner uit Piemonte, de heer Bruno Violo, beiden verliefd op het landschap van Latium. Het is een jong, dynamisch landbouwbedrijf, dat zichzelf voortdurend innoveert maar sterke banden onderhoudt met de lokale cultuur en tradities.

De heuvels, waar de wijnstokken van Frascati opgroeien, zijn van vulkanische oorsprong, rijk aan minerale zouten (kalium, fosfor, calcium en magnesium) en arm aan stikstof.
De ideale mix voor het kweken van wijnstokken en het produceren van wijnen van hoge organoleptische kwaliteit. L'Olivella ligt tussen Monteporzio en Frascati, in de heuvels rond Rome, een paar kilometer naar het zuiden, langs de via Tuscolana. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg Rome-Napels en verlaat de snelweg bij het knooppunt Monteporzio Catone. Frascati is altijd de wijn van Rome geweest, met de langste historische tradities: de oude Romeinen waardeerden de wijn van Tuscolo, de heuvel boven Frascati, een natuurlijk terras met uitzicht op de hoofdstad.

Paus Paulus III (1534 - 1549) maakte voordat hij paus werd, als bisschop van Frascati, deze wijn, Frascati, altijd aanwezig op de tafel van de paus. Goethe, de beroemde Duitse schrijver, definieerde het tijdens zijn verblijf in Rome in 1816 als "een paradijs".

L'Olivella