Karas Wines

Karas is zonder twijfel het meest vooraanstaande wijnhuis uit Armenië en dat is zeker gekomen omdat zij de meeste bekende wijn consultant en wijnmaker Michel Rolland de wijn laat maken. Het wijnhuis is gelegen in de Ararat-vallei waar de grond van vulkanische oorsprong is. Het heeft licht geërodeerde klei gevormd door basalt, met hoge niveaus van carbonaat en kalksteen, vulkanische tufsteen en alluviale stenen. De vallei heeft een continentaal hooglandklimaat met hete zomers en koude droge winters.

Karas heeft ook op zijn labels staan: 6.200 years Crafting Wine en er zijn maar weinig huizen die dit op hun label kunnen zetten. De Karas Wines is in handen van de familie Eurnekian. Duurzaamheid, familie, traditie en expertise komen samen bij Karas Wines, een Armeense wijnmakerij onder de eeuwige blik van de berg Ararat.  De missie is om jaargangen van wereldklasse te produceren uit eigen wijngaarden in Armavir, Armenië.

Karas, de naam van de wijnmakerij, betekent ‘amfora’ in het Armeens, een heilig wijnvat van klei dat hier al 6000 jaar wordt gebruikt. Dat, gecombineerd met de oude oenologische cultuur van Armenië, inspireert Karas om de toekomst van de geboorteplaats van wijn in kaart te brengen en tegelijkertijd de mantel terug te winnen als producent van 's werelds meest begeerde wijnen.

Karas Wines